Місцеві депутати з Чернігівщини зганьбилися через своє рішення

Депутати Городнянської міської ради у День Героя не підтримали перейменування вулиці Шатила у місті Городня на вулицю захисника України імені Данила Намися.
У центрі міста Городня Чернігівської області 23 травня відзначали День Героя. Безсумнівно, важливість цієї дати неможливо недооцінювати сьогодні. Тож на Соборній площі міста поіменною хвилиною мовчання була вшанована пам'ять кожного воїна з Городнянської територіальної громади, що поліг за свій народ і Батьківщину. Біля меморіалу воїнам, загиблим за незалежність і цілісність України, відбувся мітинг. З сумом і болем городнянці згадали всіх, хто загинув за свій народ, з надією і вірою моляться вони за тих, хто сьогодні стоїть на сторожі нашого спокою і виборює мир на своїй землі.
Водночас (і якраз цього дня), 23 травня, у День Героя, депутати Городнянської міської ради не підтримали перейменування вулиці Шатила у Городні на вулицю захисника України імені Данила Намися.
23 травня на сесію пленарного засідання сесії міської ради було винесено питання «Про перейменування вулиці Шатили міста Городня Чернігівської області на вулицю імені Данила Намися».
— Данило Намись наймолодший захисник України з нашої громади, який у 18 років не побоявся взяти до рук зброю та піти на захист Батьківщини. У свої 19 років, під час ближнього бою з російськими окупантами, він прикриваючи своїх побратимів героїчно загинув, — написав на своїй сторінці у Фейсбук городнянець Максим Страдомський. — Ініціативу підтримали мешканці його рідної вулиці, на якій він проживав зі свого раннього дитинства та допоки не прийняв мужнє рішення стати на захист держави. Жителі громади підтримали відповідну електронну петицію до міської ради та взяли участь у громадському обговорені. Але депутати сказали — ні, не на часі. Критично проти перейменування виступили депутат від Слуг Народу Григорій Примак та депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Олег Арендаренко.
За результатами голосування «за» виступили тільки шість депутатів, а саме Надія Рябець Болох, Світлана Більська, Олександр Кравченко, Ігор Довгопол, Світлана Кузьменко, Інна Неврова. Всі інші не підтримали дане рішення.
— Ось і вдячність нашої влади воїнам, які пішли боротися за наше майбутнє, права та свободу, — зазначає Максим Страдомський.— А коли, їх уже немає серед нас, вони перестають бути «на часі», а якщо коротко — влада про них просто забуває!
І вже як блюзнірством, якщо зважати на рішення депутатів, виглядають слова, які вкарбовуються в очі з головної сторінки офіційного сайту Городнянської міської ради: «Слава нашим Героям! А ворог, який наступає на принципи і волю українців, заплатить за це найвищу ціну».
Але, як бачимо, депутати цієї ради наплювали в душу городнянцям і тим захисникам, які віддали життя за свободу та незалежність нашої Батьківщини. Тож якщо своєю позицією через «утримання»  депутати проти увіковічення справжніх ГЕРОЇВ, то виникає логічне запитання: чи не «ждуни» вони самі? А чого ні? Вони ж кажуть, що це питання  «не на часі». То якого часу оці депутати-утриманці (а така позиція, особливо у наш час, і є рівнозначною позиції "проти), чекають — на щось і когось? Сором і ганьба таким депутатам!
Нагадаємо, що вісімнадцятирічний старший солдат Данило Намись (позивний «Малий») загинув 7 вересня 2023 року в бою з російськими окупантами на Донеччині.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?