У першому випуску прем'єри «Що відбувається?» говорили про мобілізацію на Чернігівщині

22 травня відбулась прем'єра нового суспільно-політичного токшоу «Що відбувається?» – спільного проєкту “Суспільне Чернігів”, регіонального хабу Інституту масової інформації “Медіабаза.Чернігів” та ГО “Чернігівський освітній центр “Ініціатива”.

Токшоу реалізується за підтримки “Інтерньюз”. Темою першого випуску обрали мобілізацію на Чернігівщині після набуття чинності змін до законодавства 18 травня 2024 року.

Участь у дискусії взяли чотири експерти: військовослужбовець ОК «Північ» Валентин Буряченко, адвокатка Аліна Урожай, громадська активістка та дружина військовослужбовця Ольга Палькова-Свірчевська, а також керівник Київського центру рекрутингу 3 ОШБр із позивним «Русин», який долучився онлайн. Серед іншого говорили про зміни в процесі мобілізації після набрання чинності нового законодавства, що про це думають чернігівці, звідки береться агресія до представників ТЦК, чи можлива мобілізація без порушення прав людини, а також як повернути військовозобов'язаним мотивацію захищати країну.

“Відверті, чесні, експертні проблеми про насущні проблеми, про те, що відбувається у нашому динамічному суспільстві, у нашій країні — це саме те, що нам потрібно, – каже гостя Ольга Палькова-Свірчевська. – Бо в нас засилля міфів, страхів, упереджень та ІПСО, які прямо впливають на шанси нашої країни вижити. Пряма розмова з суспільством, як з дорослими — це те, що нам потрібно”.

Прем'єра токшоу відбулася на YouTube-каналі “Суспільне Чернігів”. У прямому етері випуск зібрав одночасно максимально 219 глядачів, які активно долучалися та ставили питання до гостей студії у коментарях. Станом на ранок наступного дня, 23 травня, його переглянули 4,5 тисячі разів.

“Радію, що змогли залучити додатковий ресурс для підтримки незалежної журналістики на Чернігівщині. І реакція та запит аудиторії на перший випуск свідчить, що такі продукти необхідні зараз,” – говорить регіональний представник ІМІ в Чернігівській області та координатор “Медіабази.Чернігів” Павло Пущенко.

Шеф-редакторка північно-східного хабу та “Суспільне Чернігів” Алла Скорик пояснює важливість запуску нового токшоу відсутністю в Чернігівській області прямоефірного мовлення.

“Проєкт «Що відбувається?» ми запускаємо, щоб заповнити порожню нішу в чернігівському регіональному медіапросторі. У нас немає прямоефірних регіональних дискусій на тригерні теми, які потребують детального аналізу та розбору, при чому дуже оперативно”, – каже Алла Скорик.

Суспільне-політичне токшоу виходитиме двічі на місяць на YouTube-каналі “Суспільне.Чернігів”. До кінця 2024 року загалом заплановано 14 епізодів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?