У Києві триває обговорення проблем гуманітарного розмінування в Україні

15-16 лютого в Києві триває засідання національного круглого столу, де  обговорюються проблеми гуманітарного розмінування в нашій державі.

Організацію проведення заходу взяв на себе  Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

Представники Міністерства оборони нашої держави, інших міністерств та відомств, народні депутати України, експерти та члени профільних комітетів Верховної Ради долучилися до розгляду та висвітлення питань протимінної діяльності й розмінування території України.

Так, координатором проектів ОБСЄ в Україні Ярославом Юрцабою було винесено для обговорення два законопроекти щодо протимінної діяльності в Україні.

Перший проект Закону «Про протимінну діяльність в Україні» був внесений на розгляд Кабінетом Міністрів за участі Міністерства оборони України.

Поряд з цим був представлений  другий  проект  Закону  «Про здійснення протимінної діяльності в Україні», який підготував народний депутат України  Андрій Кисельов разом з громадськими діячами  Фонду «Донбас без зброї».

Ідея створення цього проекту була започаткована в 2016 році і в подальшому розвивалася та вдосконалювалась.

Умови сьогодення потребують найскорішого вирішення цього питання, адже від цього залежить життя наших громадян.

Закордонний досвід гуманітарного розмінування стане в нагоді для всіх учасників круглого столу.

В подальшому, саме Закон України щодо протимінної діяльності та гуманітарного розмінування повинен стати базовим для найшвидшого очищення місцевості від вибухонебезпечної зброї.

Ігор БЕРЕЗИНСЬКИЙ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?