У Чернігові вимальовується новий мер!

вибори місцевіЗа останньою інформацією, яка надходить з багатьох джерел, станом на 11 годину 16 листопада перемогу у двобої за посаду Чернігівського міського голови здобуває Владислав Атрошенко. 

Принаймні, у Новозаводському районі обласного центру  Атрошенко набрав 56,97% голосів (проголосувало за нього 21 317 виборців), а Соколов лише 43,64% (16 тис. 496 виборців). З них 5,18% або 21317 бюлетенів визнано недійсними. Про це щойно написав на своїй сторінці політичний експерт, член окружної виборчої комісії Сергій Соломаха.

Багато місцевих мас-медіа протягом всього виборчого періоду акцентували увагу на тому, що діючий міський голова Олександр Соколов — колишній «регіонал», при цьому чомусь ці ЗМІ призабули вже, що саме Атрошенко перебував у фракції «Партії Регіонів» у Верховній Раді і якраз він голосував за так звані антимайданівські (антидемократичні) закони. Так що причетність Владислава Атрошенка до демократичних сил викликає більше запитань ніж відповідей.

А врешті-решт, яка різниця у тому, чи перебувала людина у «регіональній» партії, чи в іншій. Є багато розумних людей і патріотів і в цій партії і, навпаки, є запроданці в націоналістично-патріотичному рухові. І це факт. Державника, господарника і патріота необхідно міряти не тільки партійною приналежністю...

І якщо взяти до уваги результати першого туру голосування, коли перемогу у виборчих змаганнях здобув Соколов, а народний депутат Атрошенко був другим (розрив між ними перевищував 10%), та занадто брудні дії команди нардепа протягом всього другого туру виборів, то перемога останнього є відносною. Заслужена перемога є та, яка здобута цілком чесним шляхом. А якщо брудними методами, то це називається зовсім по-іншому. І тут виникає питання: якщо команда «переможця» вдавалася до брудноти у виборчих перегонах, то як же така особа може чесно керувати представницьким інститутом міста над Десною?

А втім — вода у річці тече, час йде вперед, і люди теж змінюються, хоча не завжди, напевно, така зміна позитивно впливає на процеси, що відбуваються...

Ще цікаві повідомлення

2 Thoughts to “У Чернігові вимальовується новий мер!”

  1. Саша

    Подождите, подождите, то ли еще будет... Вот когда хлебная отрасль в Чернигове приберется к рукам новой команды, и ОН станет понополистом и тут, а ЖЕКи перестанут сущестовать (вместо их войдет ОСББ), и денежки в чьи-то карманы пойдут, то что скажете потом, господа хорошие.

  2. михайло

    Перемога Атрошенко це перемога людей які зневірились в Соколові як мері бо за 13 років нічого не зробив для хай не покращання так хоч би до не до занепаду міста. Посил на те що не було можливостей не проходить Бо умови однакові як в Чернігові так і в Вінниці для прикладу, але результати різні. І якби не почав роздавати по 500 грн для ідкупу виборців а направив ці гроші на забезпечення проведення безоплатних аналізів в поліклініках та почав програму енергоефективності в школах і дм\итсадках та встановлення лічильників тепла в багатоповерхових будинках і здійснив це з 1 листопада то його пітримали б усі а так він пересварив бабусь одній дав іншій ні а мислячі люди побачили, що на таких умовах господарювання мер безповідальна особюа і дали йому оцінку.

    Відповіcти

Не бажаєте прокоментувати?