У Чернігові привітали працівників соціальної сфери

У працівників управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області та його відділень немає того святкового настрою, як у попередні роки, адже в країні йде війна. Однак є гордість за те, що, незважаючи на складну ситуацію в державі вони забезпечують стабільну роботу по наданню матеріального забезпечення застрахованим особам Чернігівщини у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю і пологами, за наслідками нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань.

6 листопада – День працівника соціальної сфери.
За дев'ять місяців цього року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду в області нараховано 233,2 млн гривень матеріального забезпечення для 41,9 тис. працюючих громадян, у тому числі для 1,4 тис. жінок, які перебували у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами та яким нараховано допомогу на суму 50,9 млн гривень.

Застрахованим особам, що працюють на підприємствах області, на виплату лікарняних у зв’язку з травмами, хворобами, доглядом за хворими родичами або ізоляцією від COVID-19 було направлено 181,3 млн гривень.

Під постійним піклуванням управління знаходяться 2 739 потерпілих на виробництві та члени їх сімей, серед яких 1 321 є особами з інвалідністю та 153 — внутрішньо переміщені особи. Всі вони своєчасно щомісяця отримують гарантовані державою страхові виплати у зв'язку зі стійкою втратою професійної працездатності та інші види допомог. В цьому році сума таких виплат склала 70,7 млн гривень.

Медико-соціальні послуги отримали 164 потерпілих на виробництві на загальну суму 3,0 млн грн, 28 потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проліковано в лікувально-профілактичних закладах.

Потерпілі внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань відповідно до висновку МСЕК отримували додаткові види допомоги, один або декілька видів доглядів, додаткове харчування, забезпечувалися технічними та іншими засобами реабілітації, ліками для амбулаторного лікування виробами медичного призначення на загальну суму 2,9 млн грн.

Відновлювальним лікуванням після перенесених захворювань і травм в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду за 9 місяців цього року було забезпечено 75 застрахованих осіб на загальну суму майже 1,0 млн гривень.

За кожною вищенаведеною цифрою — щоденна кропітка праця висококваліфікованих спеціалістів, які забезпечують надання гарантованих державою допомог та виплат громадянам Чернігівщини.

Володимир Нашиванько,

начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?