Розробили альтернативну концепцію «справедливої» мобілізації

Пропонується вдвічі збільшити грошове забезпечення вже воюючих захисників та добровольців, які самі прийдуть до ТЦК, система чітких гарантій та компенсацій для мобілізованих, а також підтримка та розвиток власних виробників озброєння. Таку концепцію презентувала Юлія Тимошенко разом з командою партії «Батьківщина».

«Ми всі розуміємо, чому та як сильно сьогодні необхідна мобілізація. Проте вона не має проходити в тому форматі, який ми бачимо зараз, коли людей хапають на вулицях, а до війська вже готові призивати дітей, інвалідів та жінок. Це неприпустимо, тому наша команда розробила проект справедливої мобілізації, яка докорінно змінить ситуацію», зазначила лідерка партії «Батьківщина».

Вона виокремила чотири основні системно-принципові тези партійної концепції. А саме — дати можливість захисникам, які воюють, обирати запропоновані варіанти: збільшення вдвічі грошового забезпечення, або відпустка на рік. Друге – ухвалити систему мотивації для добровольців, які самі прийдуть в ТЦК, забезпечити їм мінімум півроку навчання, збільшити удвічі грошове забезпечення, надати житло для родин, соціальний захист для дітей, гарантувати медичну страховку при пораненні. Третє – чітко зафіксувати категорії людей, яких не мобілізують – це жінки, молодь до 27 років, студенти, науковці, викладачі, люди з інвалідністю, багатодітні батьки. Четверте – створити інноваційний фонд інвестицій та розвитку приватних підприємств, які можуть виробляти озброєння для України – безпілотники, амуніцію, техніку, приціли тощо.

«Тільки так ми зможемо зупинити ганебні рейди ТЦК, які пакують у буси та відправляють на фронт всіх без розбору, та укомплектувати наше військо за принципом справедливості», – зазначила Юлія Тимошенко.

За словами керівника ВО «Батьківщина» в Чернігівській області Дмитра Нікітіна, його однопартійці внесуть ці пункти у вигляді поправок у владний проект мобілізації та наполягатимуть на їх повному врахуванні.

«Ми маємо ухвалити законопроект про мобілізацію в такому вигляді, який не викликатиме протиріч у суспільстві та не поглиблюватиме вже існуючу кризу», — зазначив Дмитро Нікітін

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?