Новий номер газети «Світ-інфо» вийшов у Чернігові

Надійшов до свого читача 242-й номер, за 4 травня, Чернігівської обласної газети «Світ-інфо» (засновник і редактор Петро Антоненко).

Газета продовжує хроніку війни, що друкується всі останні місяці.

Як завжди, в газеті значне місце займають теми історії. Це публікації «День пам’яті та примирення» – до дати 8 травня, «Чорнобильська катастрофа. Смерть тисяч людей заради виживання радянського режиму», «Як Російська імперія нищила культуру України в XIX столітті», «Звірства радянської влади: Катинський розстріл».

Друкується завершення початого в минулому номері розділу з нової книги Володимира Фриза «Сага про Галицький П`ємонт», про події 1939 року, останні місяці перед Другою світовою війною і перші тижні війни. В центрі оповіді – відомий польський письменник з українським корінням Тадеуш Долєнга-Мостович.

Традиційно вміщено кілька сторінок з історії Чернігівщини. Це, зокрема, сторінка «Батурин – гетьманська столиця», матеріали з Національного заповідника «Качанівка», Чернігівського музею М. Коцюбинського.

Також матеріали про події в області, Україні і світі, літературно-мистецька, спортивна панорама.

Продовжується передплата на газету «Світ-інфо» на 2023 рік, яку ведуть поштові відділення і листоноші області. Передплатна ціна мінімальна і незмінна: 16 гривень на місяць.

Новий номер – на сайті газети, де розміщені і всі номери за понад 11 років її виходу. На цьому ж сайті і новий № 18 обласної літературно-мистецької газети «Струна», яку теж видає редактор «Світ-інфо». Обидві газети можна придбати в Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул, Шевченка, 9).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?