Надійшов до свого читача новий номер газети «Світ-інфо»

Вийшов 259-й номер, за 18 січня, Чернігівської обласної газети «Світ-інфо» (засновник і редактор Петро Антоненко).

Газета продовжує хроніку війни, що друкується вже другий рік. Як завжди, в газеті значне місце займають теми історії. Про це статті «Ціль затьмарити Різдво. Соціальна інженерія радянського Нового року», «Досвід Другої світової війни показує як вільним країнам перевершити диктатури типу путінської», «Василь Стус: поет і борець з тоталітаризмом», «У департамент поліції було донесено про небезпечну діяльність «завзятого хохломана» Нечуй-Левицького», «Забутий геноцид і трагедія Берестя 1915 року».

Традиційно є кілька сторінок з історії Чернігівщини. Це, зокрема, «Батурин – гетьманська столиця» (цей просвітницький проект газета і Національним заповідник «Гетьманська столиця» спільно ведуть уже понад 7 років).

Також сторінка Чернігівського музею Михайла Коцюбинського.

В номері – літературно-мистецька панорама.

На сторінці «Літературна Чернігівщина» представляють свої вірші поетеса з Прилук Ніна Ткаченко, чернігівські поети Микола Будлянський, Ірина Кулаковська, надрукована проза Ніни Горбань (Прилуки).

Також публікація про представлення в Чернігівському Культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо», за сприяння Гончаренко-центру, першої спільної книжки поезій Світлани Коробової з Прилук та редактора газет «Світ-інфо» і «Струна» Петра Антоненка «Інтим осінньої весни».

Вміщено розповідь про чергову зустріч проєкту «Суботи у Коцюбинського» – у музеї класика.

Друкуються матеріали про події в області, Україні і світі.

Триває передплата на газету «Світ-інфо» на 2024 рік, яку ведуть поштові відділення і листоноші області. Новий номер – на сайті газети, де розміщені і всі номери за майже 12 років її виходу. На цьому ж сайті і новий № 23 обласної літературно-мистецької газети «Струна», яку теж видає редактор «Світ-інфо». Обидві газети можна придбати в Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул, Шевченка, 9).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?