Набої та зброю вилучили судові охоронці Чернігівщини

Набої, зброя та ножі: судові охоронці запобігли пронесенню до судів Чернігівщини більше тисячі небезпечних предметів.

Судові охоронці Чернігівщини припинили спроби пронесення на територію судових установ 1042 небезпечних предметів, що на 966 одиниць більше ніж у липні 2021 року.

Про це редакції повідомила прес-секретар Територіального управління служби судової охорони у Чернігівській області Наталія Свириденко.

Найбільше заборонених речей виявили у Чернігівському окружному адміністративному суді – 307 одиниць. Далі йдуть Деснянський та Новозаводський районні суди міста Чернігова – 293 і 168 предметів відповідно.

— З огляду на воєнний стан збільшилась к — Кількість відвідувачів, які мають при собі зброю, — зауважила прес-секретар. — У зв’язку з цим відбувся і значний приріст виявлених набоїв – 814 штук, що становить 78% від загальної кількості заборонених предметів. Другу позицію займають ножі та колючо-ріжучі предмети — 141 одиниця або 13,5%, а третю – вогнепальна зброя – 50 одиниць або 4,8%.

Наталія Свириденко нагадала, що перевірка відвідувачів установ системи правосуддя на наявність потенційно небезпечних предметів є одним із основних завдань Служби судової охорони.

— Під час здійснення пропуску на об’єктах охорони співробітники Служби мають право візуально оглядати речі громадян, при цьому застосовувати при поверхневій перевірці металодетектор, — зазначила прес-секретар. —  У разі виявлення заборонених предметів, відвідувача інформують про необхідність залишати такі речі в спеціально облаштованих скриньках.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?