На Чернігівщині «тітушки» штурмували аграрне держпідприємство 

Працівники державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка» (Чернігівська область), що є у структурі Національної академії аграрних наук, вимагають від влади втрутитися у ситуацію щодо рейдерських атак і тиску на держпідприємство.  

Днями керівництво НААН призначило нового виконуючого обов’язки керівника Іванівського підприємства Олексія Пушкарьова, який до цього працював в аналогічному господарстві на Рівненщині. 

Селяни вимагають поновити на посаді незаконно звільненого, як вони вважають, директора Іванівського господарства Андрія Скварського.   

Тож коли прибув в.о.керівника підприємства в Іванівку, селяни “тепло” його зустріли  — не допустили до робочого місця. Пушкарьова люди вважають представником народного депутата Анатолія Гунька, з яким більше року працівники господарства ведуть запеклу боротьбу. Селяни впевнені, що нардеп зацікавлений у корисливих намірах, тож, і діє він, як вони вважають, всупереч інтересам громади. 

Представники господарства не вірять запевненням та словам нового керівника, адже обізнані з тим, що на попередньому місці своєї роботи у Рівненській області (державне підприємство «Білокриницьке»), на якому працював Пушкарьов, і де керівником нині виходець із Борзнянщини Стьопа Бахшоєвич Ламазян, утворилися борги у більш як мільйон гривень стосовно зарплатних виплат працюючим. 

Працівники Іванівського дослідного господарства налаштовані рішуче — вони вже передали керівництву Борзнянської територіальної громади свої вимоги, бо не хочуть, аби вирощений соняшник на площі 1400 га дістався рейдерам. Серед іншх вимог — поновлення на посаді Андрія Скварського та звільнення з посади Віце-президента Національної академії аграрних наук Ануш Балян, не без сприяння якої, як вважають селяни, конфлікт виникнути не міг би (підписала, зокрема, документи про звільнення Скварського та призначення Пушкарьова). 

Не двилячись на жорсткий супротив місцевого населення, невідомі особи (таких в народі називають, як відомо, “тітушками”), намагалися штурмом взяти адмінбудівлю Іванівського господарства. Щоб приїжджі не захопили контору, селяни згуртувалися та не дали можливості рейдерам здійснити свої наміри.  

Люди здивовані: чому поліціянти не затримали бодай жодного з “тітушок”, аби дізнатися хто вони та звідки? Адже ситуація аналогічна трапилася торік, коли вирощений селянами урожай на десятки мільйонів гривень рейдери захопили та вивезли в невідомому напрямку. Тож місцеві припускають, що правоохоронці заодно з тими, хто зазіхає на чуже добро.  

Нагадаю, що конфлікт навколо державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка», яке входить до структури Національної академії аграрних наук України, триває вже понад рік. Йде боротьба за посаду директора. Місцеві селяни та працівники господарства вбачають у спробах рейдерства інтереси нардепа-мажоритарника Анатолія Гунька. Саме його вони звинувачують у минулорічному сприянні певним особам, які нахабно загарбали збіжжя соняшника. З цього приводу прокуратура відкрила кримінальне провадження і навіть вручила підозру колишньому в.о. директора підприємства Миколі Половіку. Втім, до цього часу ніхто не покараний, кошти від реалізації збіжжя не повернуті в державу, а колишній директор, якого прогнали люди, за протекцією Анатолія Гунька отримав нову посаду в аналогічному ДП на Вінниччині.

Але обурює навіть не той безлад і хаос, який виник останнім часом, а дивує інше — тітушками, які чомусь не поспішають захищати Україну, керує особа, котру СБУ аргументовано підозрює у державній зраді — такий собі Анатолій Шеша з Блистової Менської ОТГ на прізвисько «Монах». Публікуємо метеріали справи про цього «Монаха» (відповідне відео буде розміщено дещо пізніше), які свідчать про його зрадницьку та підривну діяльність. Хіба це не може не дивувати? Якщо ця особа, на думку Служби безпеки України,  є зрадником, то чому вона не тільки не за гратами, а більше того — керує організацією «тітушні» для втіхи і самозадоволення нардепа Гунька?

Ще одне. Днями Бахмацький районний суд визнав право Державного підприємства «Іванівка» збирати та розпоряджатись посіяним соняшником. А відтак є надія, що селяни вес ж таки зберуть урожай.

Якийсь насправді сюр: на фронті найкращі сини і доньки України воюють з російським агресором, а в тилу його посібники грабують державу та збиткуються над українцями.

Тож є логіка, напевно, у тих, хто каже, що настав час іванівцям, які воюють в ЗСУ, зніматись із позицій, щоб захистити своє село від проросійської наволочі. Бо там один фронт, а тут — другий.

Щойно стало відомо, що сьогодні «тітушки» у супроводі поліції захопили адмінбудівлю Державного підпримєства в с.Іванівка. Про це — у відео:

Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?