Майстра лісу підозрюють у розтраті коштів

Майстру лісу повідомлено про підозру у розтраті майна та зловживанні службовим становищем, пише видання sknews.net, з посиланням на інформацію прокуратури Чернігівської області.

Зловживаючи службовим становищем, майстер Новгород-Сіверського лісового господарства вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, аби прикрити розтрату майна. Таким чином прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.366 та ч.2 ст.191 Кримінального Кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що працівник вніс в акти виконаних робіт з будівництва тимчасової споруди (альтанки) завідомо неправдиві відомості щодо кількості та сорту використаного пиломатеріалу. Зокрема зазначив, що для будівництва альтанки було витрачено більше ніж 78 кубічних метрів готової продукції на суму понад 300 тисяч гривень!

У подальшому неправдиві документи були передані до бухгалтерії підприємства, як документи первинного бухгалтерського обліку.

При перевірці встановили, що в дійсності для будівництва цієї альтанки фактично використано лише 15 м. куб матеріалів.

Внаслідок незаконних дій вказаної особи, підприємству спричинено збитки на суму 170 тис. грн.

З метою забезпечення позову та відшкодування завданих збитків прокурором направлено до суду клопотання про накладення арешту на майно підозрюваного.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?