Лісівники Семенівщини вшановують пам`ять воїнів-визволителів

лісНещодавно на сторінках нашого сайту ми публікували інформацію про учнів Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, що на Чернігівщині, які разом з педколективом прибирали могили воїнів-визволителів.

Гідний приклад вшанування пам'яті воїнів, що боронили нашу землю від загарбників показав колектив ДП «Семенівське лісове господарство» Чернігівської області. 

Як повідомили у прес-службі цього підприємства, на території  лісових масивів лісгоспу розташовані два пам'ятних об'єкта Другої світової війни. Це пам'ятники на місці дислокації партизанських загонів в урочищах «Хомутівщина» та  «Рогізне». Обеліски партизанської слави лісівники охороняють та  щорічно до 9 травня  проводять їх ремонт.

Для Г.П. Шпака, що пропрацював лісничим Машівського лісництва сімнадцять  років, День Перемоги особливе свято. На теріторіі лісового масиву лісництва в роки війни  базувався партизанський загін Г. С.Артозеєва . У 80-х роках минулого століття на цьому місці було побудовано  меморіальний комплекс, що включав у себе пам'ятник партизанської слави, дві землянки, колодязь та допоміжні споруди. У будівництві активну участь брали лісівники Машівського лісництва. Багато з них  були  учасниками Великої Вітчизняної війни.

«У 80-х роках  на День Перемоги в урочище  "Хомутівщина" було багатолюдно, —  розповідає Георгій Павлович. Приїзджав колишній командир партизанського загону  Герой Радянського Союзу Г.С. Артозеєв, було багато молоді та ветеранів».

Сьогодні в Семенівському держлісгоспі працює нове покоління лісівників , які  дотримуються  традицій  працівників лісового господарства, зберігають пам'ять про  історичне минуле рідного краю.

На фото: Г.П.Шпак разповідає лісничим Машівського лісництва С. Кістерному і  Костобобровского лісництва М.Куксенко, як будувався партизанський меморіальний  комплекс в ур.Хомутівщина.

Фото М. Волка, м.Семенівка

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?