Депутатка Чернігівської облради пропонує заборонити московську церкву в Україні

Депутатка Чернігівської облради пропонує своїм колегам схвалити звернення щодо заборони в Україні московського патріархату.

Депутатка Чернігівської обласної ради (фракція «Європейська Солідарність»), керівниця депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» Юлія Заїка подала пропозицію щодо внесення до порядку денного наступної сесії облради звернення про заборону в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій. 

На її думку, «московська церква посідає чільне місце серед інструментів російської агресії: як через безпосередню колаборацію — співпрацю священнослужителів із окупантами — так і через поширення наративів ворога, сіяння ворожнечі серед українців, виправдання російської агресії та перешкоджання об’єднанню українських православних»

Тому Юлія Заїка пропонує схвалити під час засідання Чернігівської облради відповідне звернення до центральних органів влади. Пропонується на рівні Конституційного Суду України внести зміни до закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», а Верховній Раді України — ухвалити закон, за яким російська православна церква, її підрозділи і залежні організації будуть заборонені в Україні. 

Депутатка вважає, що колеги підтримають її пропозицію, розглянуть під час сесійного засідання  і схвалять звернення щодо заборони діяльності в Україні російської православної церкви.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?