Через «Дію» надійшло 300 тисяч заявок про зруйноване житло

Внаслідок збройної російської агресії загальна площа пошкодженого та знищеного житла в Україні сягає понад 20 млн квадратних метрів і цей показник щодня збільшується.

Про це заявила заступниця голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк

«На сьогодні через портал та застосунок «Дія» отримано 299 тис. 642 заявки про знищене та пошкоджене майно. Загальна площа збитків – 20 млн 723 тис. 877 квадратних метрів житла. З одного лише тимчасово захопленого окупантами Маріуполя на портал «Дія» надійшло 47 тис. 407 заявок про пошкодження та руйнування 2 млн 949 тис. 113 квадратних метрів житла», повідомила Шуляк.

Вона констатувала, що окупанти не припиняють обстрілів і водночас намагаються приховати наслідки бомбардувань – російські завойовники зносять житлові будинки в історичному центрі Маріуполя й видаляють їх з російських Яндекс-мап.

«Ми фіксуємо всі факти руйнувань і вже зараз працюємо над відбудовою. Зокрема парламент вже ухвалив законопроєкт №8027 про створення Фонду ліквідації наслідків збройної російської агресії. Крім того, до другого читання готовий законопроєкту №7198 про компенсацію за знищене та пошкоджене житло. Ми обов’язково все відновимо», — запевнила заступниця голови Комітету ВР.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?