У Чернігові відкрилася виставка робіт майстрів-фотохудожників

14 лютого у великому читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка відбулось відкриття щорічної фотовиставки Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.

Бібліотека є незмінним партнером організації і на початку кожного року любителі прекрасного чекають нових робіт талановитих митців.

Фотографія – це здатність побачити живі емоції, красу й унікальність кожної людини; можна не тільки зберегти згадку про цікаві моменти, а й в майбутньому відтворити їх кольори, емоції і переживання.

Члени Чернігівської обласної організації НСФУ поділились своїми творчими планами, подякували гостям за підтримку та бібліотеці за співпрацю.

Віктор Кошмал звітував перед присутніми про роботу організації в минулому році. У фотоконкурсі «Фотовернісаж на Покрову» Валерій Шайгородський отримав срібну медаль в номінації «Природа». Віктор Кошмал в щорічному фотоконкурсі Національного олімпійського комітету України зайняв 2 місце серед професіоналів. Роман Віленський отримав 2 дипломи на конкурсі газети «День», зайняв третє місце в конкурсі «Моя краща фотографія 2015 року» та провів фотовиставку «Ерец Исроель» в Києві та Харкові. Вадим Докторов організував дві персональні виставки за кордоном. Він також повідомив, що на останній сесії Спілки приймальною комісією одноголосно прийнято в ряди професійних фотохудожників Романа Закревського, молодого креативного митця, і вручив йому посвідчення члена Національної спілки фотохудожників України.

«Життя дуже цікаве і кожен бачить його по різному. Працюючи в різних жанрах, фотохудожників нашої організації об'єднує одна спільна мета: завдяки фотографії показати красу та неповторність нашої землі, унікальність народу та любов до рідної України,» – закінчив свій виступ Віктор Кошмал.

Мистецтвознавець Віктор Величко, відмітивши професіоналізм чернігівських фотомитців сьогодення, наголосив, що потрібно також і вшановувати пам'ять талановитих митців минулого.

Ігор Волосянкін, отримавши посвідчення фоторепортера, сказав: «Ми знімаємо ту музику, яка грає у нашій душі. Якщо це зачіпає струни почуттів хоч однієї людини, то значить праця митця заслуговує на увагу.»

Керівник народного аматорського фотоклубу «Чернігів» Микола Дульцев відмітив, що світлини фотохудожників обласної організації НСФУ – це дуже вагомий внесок в історію не тільки Чернігівщини, а й всієї України.

На експозиції представлено 40 високопрофесійних, різнопланових робіт 12-ти фотохудожників в різних жанрах фотографії: пейзаж, портрет, натюрморт, «людина в кадрі», репортажне фото та інші.

Микола Турчин своїми світлинами запропонував глядачеві уважніше придивитись до навколишньої природи, яку людина в круговерті життя майже не помічає. Віктор Кошмал та Юрій Хромушин репортажними фотографіями майстерно показують цікаві, веселі, а іноді й гіркі, миті з повсякденного життя. Інна Буглак дивує новими неочікуваними натюрмортами, розкриваючи дивовижну красу та різноманіття звичайних, на перший погляд, предметів. Сергій Данілов представив на виставці портрети загадкової Жінки, відмічаючи її чарівність та неповторність, а роботи молодого члена організації Романа Закревського сповнені роздумами про сенс людського буття. Аліна Андрєєва у своїх світлинах показала чисту красу первозданної природи. Ігор Волосянкін вдало поєднує у своїй творчості репортажну та пейзажну фотозйомку. Андрій Олексієнко показав себе не тільки як автор щирих робіт, а й зобразив урбаністичну красу природи нашого міста. Світлини, що представив на експозиції Вадим Івкін, розкривають його як цікавого та вдумливого фотохудожника, а професійні портрети Романа Віленського передають людські почуття та переживання.

На виставці були представлені й світлини Валерія Шайгородського – талановитого фотохудожника, в минулому відповідального секретаря обласної організації НСФУ, який, на жаль, пішов з життя 24 липня 2016 року. Фотографії Валерія Миколайовича вражають глибоким філософським змістом та символічністю. У своїх роботах він зображав загадковість та чарівність природи, відомі та незнайомі куточки Чернігівщини. Присутні на заході вшанували життя великого фотохудожника Валерія Шайгородського хвилиною мовчання. Пам'ять про цього талановитого митця буде жити в його світлинах та в серцях тих, хто доторкнувся до його незабутньої творчості.

Фотохудожників та всіх любителів прекрасного привітала директор ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Інна Аліференко. Вона подякувала за подвійне свято, яке влаштували бібліотеці фотохудожники: «Це був дуже гарний подарунок до дня Святого Валентина не тільки всім користувачам, а й гостям міста».

Чернігівська обласна організація НСФУ відкрита для талановитої молоді і кожен з членів Спілки із задоволенням допоможе початківцям розкрити свій потенціал. Можливо, членів організації не так і багато (всього 18), але кожен з них – високопрофесійний та самобутній митець.

Катя Скрипка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?