У Чернігові прийняли «екологічний» Маніфест

Коаліція «Сіверщина» вважає своїм обов’язком і відповідальністю підтримати і захистити всіх громадських активістів Чернігівщини від злочинного тиску на них з боку вбивць природних багатств України і корумпованих чиновників – злочинних порушників податкового, земельного, кримінального і антимонопольного законодавства. Про це йдеться у Маніфесті, який оприлюднили 1 жовтня під час прес-конференції у Чернігові представники Коаліції «Сіверщина».

Подаємо текст цього документу: 

Маніфест Коаліції «Сіверщина». м. Чернігів, 1 вересня 2021 р.

Ми, представники коаліції «Сіверщина», що об’єднує галузеві асоціації роботодавців, незалежні профспілки дрібного бізнесу, громадські об’єднання експертного спрямування, з обуренням заявляємо про наступне:

22 вересня 2021 р. близько 19 години було скоєно злочинний напад на доброчесного роботодавця і платника податків, активного захисника довкілля, члена Коаліції, нашого товариша Бистрова Павла Олександровича.

Метою цього злочину, як ми вважаємо, є прагнення залякати громадських активістів, діяльність яких загрожує злочинним прагненням недобросовісних сільгоспвиробників отримувати неоподатковані надприбутки шляхом безвідповідального зневоднення України, знищення земель природоохоронного фонду, нашої історичної спадщини, майбутнього наших дітей онуків і правнуків.

В умовах, коли уповноважені представники і керівники регіональних підрозділів Державної екологічної інспекції, Дежгеокадастру, Департаменту екології Чернігівської ОДА публічно заявили про свою неспроможність протистояти нелегальному розорюванню і використанню для вирощування пропашних культур цих природоохоронних зон, тільки громадські активісти продовжують боротьбу за збереження природи і майбутнього нашої Батьківщини.

Коаліція «Сіверщина» вважає своїм обов’язком і відповідальністю підтримати і захистити всіх громадських активістів Чернігівщини від злочинного тиску на них з боку вбивць природних багатств нашої Батьківщини і корумпованих чиновників – злочинних порушників податкового, земельного, кримінального і антимонопольного законодавства.

Для цього ми заявляємо про:

1. Підтримку ініціативи члена коаліції – Антикорупційної громадської спілки «Совість» про створення і адміністрування «Спеціального фонду захисту громадських активістів Чернігівщини від протиправних дій третіх осіб».

За рахунок коштів цього фонду буде забезпечено найвищий рівень страхового захисту життя, здоров’я і майна всіх громадських активістів Чернігівщини, які протидіють екологічним і корупційним злочинам. Крім того, з цього фонду буде здійснюватись преміювання тих викривачів, які нададуть достовірну інформацію про підготовку до скоєння протиправних дій по відношенню до громадських активістів, а також про замовників і виконавців тих дій, попередити які не вдалося.

2. Ми звертаємось до всіх страховиків України з пропозицією: надати найвищі гарантії і найкращі умови страхування життя, здоров’я і майна громадських активістів Чернігівщини – людей, які безкорисливо і жертовно рятують для нас майбутнє не тільки України, але і всього світу.

Також ми закликаємо страховиків, в разі настання страхових подій, застосувати всі можливі заходи по стягненню за регресними позовами всіх Ваших майнових втрат не тільки з прямих винуватців, а й також з їх сімей і кровних родичів.

3. Ми інформуємо всіх депутатів і членів об’єднаних територіальних громад Чернігівщини про те, що в ГУ ДПС Чернігівської області знаходиться інформація, що дозволяє документально підтвердити факт того, що врожаї пропашних культур, які зараз дозрівають на земельних ділянках, внесених до категорії «сіножаті», або розташованих в природоохоронних зонах водних об’єктів чи на землях історико-культурної спадщини, є безхазяйним майном, на яке у відповідності до законодавства України права може заявити тільки територіальна громада.

Таким чином, вже в цьому році ви маєте можливість поповнити місцеві

бюджети на десятки мільйонів гривень – заявивши свої права і зібравши безхазяйні врожаї.

Покрокову мапу необхідних дій для досягнення бажаного результату, детальні роз’яснення до неї і зразки необхідних документів ви можете отримати в АГС «Совість» за електронною адресою: ags0000@ukr.net

4. В свою чергу, Коаліція попереджає правоохоронні органи про необхідність запобігти викраденню безхазяйного майна – врожаю пропашних культур, що вирощені на земельних ділянках, віднесених до категорії «сіножаті», або розташованих в природоохоронних зонах водних об’єктів чи на землях історико-культурної спадщини фізичними і юридичними особами, які не довели свої права на нього в судовому порядку

5. Коаліція вважає справою честі Національної поліції і Прокуратури України провести ефективне розслідування і здійснити невідворотне притягнення до відповідальності виконавців і замовників злочинного нападу, що відбувся 22 вересня 2021 р. в Чернігові по справі 12021270340002922.

Голова Коаліції «СІВЕРЩИНА» Віктор Лазар.

Член Коаліції «СІВЕРЩИНА», керівник спілки «СОВІСТЬ» Володимир Демиденко

Схожа публікація: У Чернігові обговорили питання щодо захисту екології

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?