Прощання із заслуженою артисткою України Еммою Мороз

10 грудня 2019 року пішла з життя високообдарована творча особистість – заслужена артистка України Емма Мороз.
Мороз Емма Миколаївна народилася 4 квітня 1936 року в м. Єнакієве Донецької області. У 1960 р. закінчила акторський факультет Харківського театрального інституту. Протягом 1964—1991 років працювала в Чернігівському облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка.

За час роботи в театрі Емма Мороз зіграла цілу низку різнопланових ролей у різножанрових виставах, створюючи високохудожні сценічні образи. Серед її знакових ролей слід згадати такі, як Феніса («Закохана витівниця»), Любаша (оперета «Севастопольський вальс»), Маріца (оперета «Маріца»), Катерина («Пам'ять серця»), Любина («Сині роси»), Наталка (опера «Наталка Полтавка»), Маруся («Маруся Богуславка»), Оксана («Доки сонце зійде, роса очі виїсть»), Стеха («Назар Стодоля»), Ройта («Куба – любов моя»), Софія і Комариха («Весілля в Малинівці»), Клавдія («Циган»), Аза і Гордиля («Циганка Аза»), Мавра («У неділю рано зілля копала»), Хівря («Сорочинський ярмарок») та інші.

За великі творчі досягнення і високу професійну майстерність у 1972 році Еммі Мороз було присвоєно почесне звання Заслуженої артистки України. Вона неодноразово нагороджувалася Почесними грамотами Міністерства культури України, обласної державної адміністрації, управління культури та дирекції театру. У 2018 році Указом Президента України їй була призначена довічна державна стипендія як видатному діячеві культури і мистецтва.

Колектив театру висловлює співчуття рідним і близьким Емми Миколаївни у зв’язку з трагічною втратою.

Пам'ять про її світлий образ назавжди зберігатиметься в наших серцях.

Колектив театру

Прощання з Мороз Еммою Миколаївною відбудеться 11 грудня 2019 року о 14.20 год. у ритуальній залі Чернігівської міськлікарні № 2 за адресою: вул. 1 Травня, 168.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?