Основам комп’ютерної грамотності навчали переселенців

result_IMG_08187 жовтня у Регіональному тренінговому центрі, що діє на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка, відбувся тренінг «Основи комп’ютерної грамотності» для вимушених переселенців.

Тренінг відбувся за проектом «Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації», за адміністрування громадської організації «МАРТ» у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що підтримується Європейською комісією.

Даний проект передбачає навчання внутрішньо переміщених осіб, що є користувачами бібліотеки, основам комп’ютерної грамотності та роботі в інтернеті. Програма тренінгу розроблена з урахуванням потреб учасників проекту. Група, яка налічує десять чоловік, буде займатися протягом місяця, один раз на тиждень. Заняття проводить тренер і волонтер бібліотеки Наталія Клюка.

result_IMG_0819«Більшість вимушених переселенців, які відвідують бібліотеку, не мають елементарних навичок і можливостей для виходу в інтернет. Вони не можуть знайти потрібну інформацію, подивитися новини, зв'язатися з родичами та знайомими, знайти собі житло, написати резюме та інше. Працівники нашої бібліотеки постійно їм у цьому допомагають. На щастя, знаходяться чуйні люди, фахівці своєї справи, які на волонтерських засадах допомагають бібліотеці навчати користувачів (вимушених переселенців) комп'ютерній грамотності. Це Наталія Клюка та Володимир Бузінов. У нелегкий час книгозбірні повинні спрямовувати свої зусилля на допомогу тим, хто стикається з тимчасовими труднощами, надаючи їм безкоштовну підтримку та бібліотечні послуги» – говорить керівник проекту Олена Попович.

На першому занятті учасники вивчали комп’ютер і принцип його функціонування. В результаті отримали початкові знання, позитивні емоції від знайомства і спілкування та мотивацію на подальше навчання та розвиток. 

«Зміст цієї публікації здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу, однак він є одноособовою відповідальністю ГО «Чернігівське обласне відділення УБА» і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу».

Олена Попович

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?