Браконьєр-електровудочник нашкодив на 34762 грн

Риба 2Вже стільки переказано-переписано про шкідливість для мешканців водойм дії електроструму. Навіть рибалки, які іноді спеціалізуються на сітках, і ті говорять про згубний вплив від застосування так званих електровудок для річкової фауни.

На думку багатьох громадян за застосування таких приладів, які наносять колосальний негативний вплив, необхідно вводити кримінальну відповідальність. Бо коли пишуть офіційні служби про заподіяну шкоду у кілька тисяч гривень, то, можливо, для рибного господарства це так, але для природи така шкода значно більша і вона не лише вимірюється кількістю заподіяних збитків у грошах.

Як повідомили редакцію в Чернігіврибоохороні, 5 жовтня 2015 року близько опівночі державними інспекторами зазначеного відомства спільно з працівниками Лінійного відділу міліції в річковому порту Чернігів УМВС України в Чернігівській області під час проведення рибоохоронного рейду на р. Снов поблизу с. Смяч, Щорського району Чернігівської області затримано громадян К. та Л. −  мешканців с.Смяч Щорського району.

РибаОсоби здійснювали лов водних біоресурсів із застосуванням електроструму, при цьому виловили риби цінних видів: щука – 33 шт., плітка – 161 шт., лин – 2 шт., минь річковий – 2 шт., в’язь – 34 шт., рибець – 12 шт., окунь – 8 шт., уклійка – 3 шт., лящ – 6 шт., бичок – 2 шт., указаними діями громадяни  К. та Л. завдали збитків рибному господарству України на суму 34762 грн.

Складені протоколи про адміністративне правопорушення направлені до Щорського районного суду Чернігівської області за місцем вчинення правопорушення для притягнення правопорушників до відповідальності згідно чинного законодавства.

Фото Чернігіврибоохорони

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?