Сучасну іспанську літературу для українців презентували у Чернігові

21 травня у місті-герої Чернігові відбулася презентація книги «Нові співбесідники для України. Сучасна іспанська література для українців» відомої науковиці, докторки філологічних наук, професорки Університету Південного Іллінойсу (США) Ольги Бежанової.

Ольга Бежанова

У науково-популярному виданні, яке побачило світ у київському видавництві «Ліра-К», авторка талановито, цікаво та об’єктивно порушує широке коло справді актуальних питань: діалог України з європейськими культурами, передусім іспанською літературою; вплив повномасштабного загарбницького, віроломного вторгнення шовіністичної росії на суверенну територію незалежної Української держави – в світі та реакція мешканців західних країн на жахливу війну, шалені, варварські обстріли українських міст і сіл, осмислення травм війни і багато-багато інших важливих питань.

Обкладинка книги

Оскільки під час обговорення цієї книги тема українсько-російської війни стала однією з центральних, зовсім не випадково місцем презентації обрали нашу популярну Чернігівську центральну міську бібліотеку імені Михайла Коцюбинського. Цей провідний заклад культури, котрий зазнав серйозних руйнувань під час облоги Чернігова, встиг відродитися в новій і сучасній іпостасі. Адже далеко за межами рідного міста, Придесення та України, за кордоном цю бібліотеку називають незламною.

Зустріч відбулася у змішаному форматі, до неї долучилося понад півсотні слухачів і глядачів з нашої держави та закордону. Тож учасники презентації із задоволенням переглянули буктрейлер про книжку і високо оцінили роботу. Ольга Бежанова підготувала цікаву, ґрунтовну й докладну розповідь про свою резонансну та справді унікальну книжку.

Тетяна Дзюба

До розмови приєдналася й науковиця і письменниця, докторка наук із соціальних комунікацій, професорка Тетяна Дзюба. Її яскравий виступ про український світ Ольги Бежанової запам’ятався присутнім.

Сергій Дзюба

У презентації взяв участь і редактор обласної газети «Чернігівщина», письменник Сергій Дзюба.

Учасниці презентації

«Нові співбесідники для України. Сучасна іспанська література для українців» – перша книга Ольги Бежанової для українського читача і дуже символічно, що її представлення цьому читачеві розпочалося у нашому прикордонному місті; адже познайомитися з авторкою прийшли люди, які зблизька бачили війну.

Олена Куннова,

головний бібліограф Чернігівської міської бібліотеки імені М.Коцюбинського

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?