Саме зараз вирішується доля Гостинного двору у Києві

Для жителів Києва запустили опитування щодо того, яким вони бачать майбутнє Гостинного двору, що на Подолі. Проголосувати можуть не лише кияни, а і ті, хто проживає у столиці або часто її відвідує.Про це розповів заступник Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.

Посадовець зазначив, що результати голосування Міністерство культури та інформаційної політики використає для того, щоб розробити деталізовану дорожню карту реставрації Гостинного двору.

«Нагадаю, що 2011 року будівлю позбавили статусу пам’ятки архітектури, що перебуває під охороною держави. Гостинний двір був переданий ПАТ «Укрреставрація» для реконструкції на торговий центр з офісними приміщеннями. З того часу кияни борються за збереження пам’ятки та її використання з врахуванням інтересів містян», — зауважив Юрій Тацій.

Він додав, що цьогоріч уряд повернув Гостинному двору статус пам’ятки, а наразі Мінкульт в рамках програми «Велика реставрація» планує упорядкувати будівлю та створити у ній простір, який потрібен киянам.

Опитування щодо Гостинного двору – за посиланням: Опитування киян про майбутнє Гостиного двору

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?