«Пульс» реагує на неправомірні  дії посадовців

Цілодобово приймає дзвінки антикорупційний сервіс «Пульс», який працює при Державній фіскальній службі України. Саме завдяки цьому сервісу клієнти органів ДФС, в тому числі і суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, можуть з’ясовувати проблемні питання, які виникають у веденні бізнесу або під час спілкування з посадовцями відомства.

Працівники відділу власної безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області в межах компетенції за кожним зверненням на сервіс «Пульс» негайно проводять перевірки та вживають заходи реагування на отриману  інформацію.

Як повідомив начальник відділу власної безпеки при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області Олексій Мисенко, за 11 місяців з сервісу «Пульс» на розгляд до відділу власної безпеки  надійшло 10 звернень на можливо неправомірні дії посадовців фіскальної служби. З них 3 – на дії податківців, 7 – на дії працівників митниці.

Чотирьом посадовцям винесені офіційні застереження про недопущення протиправної поведінки при виконанні службових обов’язків.

Є практика, коли при ретельному проведенні перевірок виявляються й інші факти допущених порушень з боку посадовців. Приміром, під час перевірки одного із звернень було встановлено ряд порушень в діях працівника митного посту «Нові Яриловичі», які не стосувалися питань, викладених у зверненні на сервіс «Пульс». За виявлені прорахунки в роботі митника притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Нагадуємо номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс» для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07.

Лідія ФАЛЬЧЕВСЬКА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?