Презентували дитячу книжку «Хоробрі казки»

У Львові в межах 30-го міжнародного літературного фестивалю BookForum уперше презентували дитячу книжку «Хоробрі казки». Це унікальна збірка з 12 історій нового часу про спільний досвід українських родин під час війни. Книжка казок про дружбу, підтримку й згуртованість з авторськими ілюстраціями художника Георгія Сагітова вийшла друком у видавництві «АССА» за аудіопроєктом Суспільного Мовлення

Передзамовити видання «Хоробрі казки» до 19 жовтня можна за посиланням на сайті видавництва. 

У презентації, яка відбулася у Львівській обласній бібліотеці для дітей, взяли участь авторка ідеї й співавторка текстів казок Вікторія Мурована, директорка видавництва «АССА» Світлана Фельдман, психологиня Маріанна Новаковська. Модерувала зустріч Юлія Дичук, керівниця редакції дитячого мовлення дирекції цифрових платформ Суспільного.

«Це дивовижно, як діти сприймають наші казки — для них це просто зрозумілі цікаві історії, не обтяжені сумним контекстом. Ми разом їх читаємо, обговорюємо, ділимося враженнями. Наша команда переконана, що саме в цьому і полягає мета проєкту: пояснити нові реалії правдиво і зрозуміло, створити безпечний простір, дати простір для уяви», — розповідає Вікторія Мурована, генеральна продюсерка цифрових платформ Суспільного Мовлення, авторка текстів «Хоробрих  казок» і членкиня наглядової ради благодійного фонду Ukraine Volya Foundation (UVF). Під час презентації діти читали уривки казок.
 
«Бачити захоплені очі дітей та щиру вдячність батьків — це найкращий відгук про роботу нашої команди. А бути поруч і підтримувати українські родини у різний спосіб — наша мета. Саме тому дуже важливо і цінно, що тепер, окрім подкастів, анімації та інших дитячих форматів, в українців є змога читати дитячу  книжку від Суспільного», — наголосила Юлія Дичук, керівниця редакції дитячого мовлення дирекції цифрових платформ на Суспільному.
 
З 18 по 22 жовтня «Хоробрі казки» будуть представлені у межах українського стенда на Франкфуртському книжковому ярмарку, також незабаром презентації книжки пройдуть у Києві та Харкові. З листопада унікальне дитяче видання можна буде придбати в українських книгарнях.  
 
«Я можу нескінченно довго слухати й дивитися як діти читають книжки. А ще краще — якщо вони роблять це разом із дорослими. Саме таке диво відбувалося на презентації книжки «Хоробрі казки» у Львові. Книжка, яку люди беруть в руки і вже не відпускають. Після старту попереднього замовлення на сайті видавництва вже придбано понад 100 книжок, і передзамовлення триває. На найближчому тижні книжка буде представлена на стенді України у Франкфурті, на найбільшій у Європі книжковій виставці. Ми сподіваємося, що ці сучасні казки про наше життя в ці складні часи зможуть прочитати діти інших країн», — підкреслила Світлана Фельдман, директорка видавництва «АССА».
Юлія Лихенко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?