Олег Бібіков організував потужний волонтерський рух у Чернігові

Випускник Бобринецького профтехучилища (Кіровоградська область) Олег Бібіков у перші дні війни настільки серйозно перейнявся долею свого міста, що з однодумцями зміг нагодувати тисячі жителів Чернігова, бодай забезпечити їх хлібом, організував підтримку українських військових. Сьогодні ж працює з шаленим навантаженням, бо до щоденної вже звичної волонтерської роботи додалися й справи будівельні. А ще не полишає займатися улюбленою справою – кухарською. 

Матеріал про Олега Бібікова опубліковано в межах проєкту НСЖУ «Ми з України».
Ще кілька років тому Олега багато його ровесників навіть не сприймали всерйоз. Мовляв, куди ти, звичайнісінький сільський пацан із бурси, сунешся зі своїми амбітними планами… А мрією його була власна сучасна піцерія. Невдовзі Олег подався до Чернігова, де з кількома друзями відкрили невеличкий ларьок біля автозупинки. І так, крок за кроком, помножені на щоденну працю й наполегливість, у Чернігові з’явилася ресторан «La Pizza Espresso», де Олег став співзасновником і почав наповну займатися улюбленою справою. Ресторан, де панував дружній командний настрій, став улюбленим місцем відпочинку для відвідувачів.

В Олега настрій панував на всі сто. Але… все обірвала війна.

 

В Олега і в юності було добре серце, в чому, без перебільшення, заслуга і вчителів, і майстрів нашого училища. Щоб допомагати людям, з такими ж справжніми патріотами своєї землі організували благодійну громадську організацію «Іскра добра», де Олег став засновником.

Хлопці організували вже третій набір добровольців на відбудову Чернігова після навали російських окупантів. Задача: розбір завалів, прибирання території, ремонт покрівлі, дверей та вікон у пошкоджених будинках. Харчуванням організатори забезпечать, а от з інвентарем ще сутужно.

Отак Олег опанував ще одну справу – будівельну. Можливо, коли в Бобринецькому училищі відкриють і таку спеціальність (а про такий напрямок у профтехосвіті зараз всерйоз говорить освітянське керівництво Кіровоградщини), колишній його випускник приїде в Бобринець і поділиться й цим досвідом, і успішного ресторатора. Наразі ж відроджує і свою кулінарську справу.

Ігор Леус. Газета «Честь хлібороба», №41 від 4 червня 2022 року

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?