Новий номер газети «Світ-інфо» вийшов у Чернігові

Вийшов 255-й номер, за 16 листопада, Чернігівської обласної газети «Світ-інфо» (засновник і редактор Петро Антоненко).

Газета продовжує хроніку війни, що друкується вже другий рік. Привертає увагу публікація «10 років другому Майдану, Революції Гідності. 19 років першому Майдану, Помаранчевій революції».

У продовження теми – стаття «Якби я їх відпустив, а процес зірвався – я б застрелився» – суддя Дячук про справу Небесної сотні». Мова про те, що більш як через 9 з половиною років після трагічного розстрілу учасників другого Майдану суд нарешті виніс вирок вбивцям, силовикам режиму регіоналів.

Як завжди, в газеті загалом значне місце займають теми історії. Про це статті «Безглузді російські бунти: від повстання Пугачова до втечі від путінської мобілізації та війни», «Кривавий сталінський слід в історії Польщі».

Традиційно є кілька сторінок з історії Чернігівщини. Це, зокрема, сторінка «Батурин – гетьманська столиця» (цей просвітницький проект газета і Національним заповідник «Гетьманська столиця» спільно ведуть уже понад 7 років).

Столична студія ВІАТЕЛ, яка вже майже 20 років знімає документальні фільми про видатних українців і випустила біля 70 таких стрічок, продовжує в області цікавий просвітницький проект – показ своїх фільмів про тих, хто пов'язаний з Чернігівщиною. Пройшли такі покази в Сосниці, Ніжині, Прилуках. Фільм про Михайла Коцюбинського було показано в Чернігові, у Музеї письменника, про що публікація в газеті.

В цьому номері – взагалі розмаїта літературно-мистецька панорама. Три роки виповнилося обласній літературно-мистецькій газеті «Струна», яку теж видає як засновник і редактор Петро Антоненко. Тож є розповідь про газету, її авторів, основні публікації.

Також про концерти в обласній філармонії, зокрема, цікавий мистецький проект Капели бандуристів ім. О. Вересая (керівники – Раїса і Микола Борщ).

Газета пише про щойно видану книжку поезій педагога і поетки з Прилук Тетяни Шевченко «Стежини барвінкові» і друкує вірші з книжки.

Відновлено знамениті Літературні суботи у Коцюбинського, коли, понад століття тому у класика літератури в його домі збиралася творча інтелігенція Чернігова. Нині музей письменника відновив ці суботи. На одній з них письменник, доцент ніжинського університету ім. Гоголя Олександр Забарний представив свою нову книгу «Багряні терикони».

Привернуть увагу в цьому номері лірична проза Ольги Ярмуш (Сосниця, дебют у нашій газеті) і загадково-щемливі вірші Світлани Коробової з Прилук.

Друкуються матеріали про події в області, Україні і світі, панорама планети.

Щойно оголошена передплата на газету «Світ-інфо» на 2024 рік, яку ведуть поштові відділення і листоноші області.

Новий номер – на сайті газети, де розміщені і всі номери за більш як 11 з половиною років її виходу. На цьому ж сайті і новий № 21 обласної літературно-мистецької газети «Струна», яку теж видає редактор «Світ-інфо». Обидві газети можна придбати в Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул, Шевченка, 9).

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?