На кожну дівчину припадає не один парубок

Молодь є важливою складовою розвитку українського суспільства, носієм духовного, фізичного та інтелектуального потенціалу.

Фото Валерія Шайгородського, м.Чернігів
Фото Валерія Шайгородського, м.Чернігів

На початок 2016 року на Чернігівщині проживало 263 тис. молодих людей у віці 15–34 роки – чверть усього населення області. Більшість із них (68%) – міські жителі. У розрахунку на кожну тисячу молодих жінок області припадає 1083 чоловіки. Найчисельніша вікова група – 30–34 роки (83 тис. осіб).

Про це повідомили нашому виданню в Головному управлінні статистики у Чернігівській області.

Найбільша частка молоді в загальній чисельності населення проживає в містах Чернігів, Ніжин, Н.–Сіверський та в Срібнянському районі; найменша – у Борзнянському та Куликівському районах.

У 2015 році з 7 тис. зареєстрованих шлюбів три чверті створили сім’ї, де обидва наречені були у віці до 35 років. Середній вік жінки при вступі до шлюбу склав 29 років, чоловіка – 32.

За даними вибіркових обстежень населення (домогосподарств) з питань економічної активності, молоді особи у віці 15–34 роки становлять більше третини економічно активного населення області. Найвищий рівень економічної активності серед молоді спостерігається у віковій групі 25–29 років.

Гострою серед молоді залишається проблема безробіття. Упродовж 2015р. на обліку державної служби зайнятості перебувало майже 20 тис. молодих людей віком до 35 років, які мали статус безробітного, з них більше 5 тис. було працевлаштовано протягом року.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?