Влада Білорусі звинуватила російські ЗМІ у висміюванні білорусів

Слідчий комітет Білорусі порушив справи щодо авторів кількох інформаційних ресурсів за розпалювання національної ворожнечі.

Підставою для цього послужили звернення Міністерства інформації Білорусі про проведення перевірки на предмет наявності в діях ряду авторів інтернет-ресурсів REGNUM, LENTA.RU, Eurasia Daily ознак злочину.

Ситуацію прокоментувала міністр інформації Білорусі Лілія Ананіч в інтерв'ю БЕЛТА.

«Аналіз інформаційного простору виявив, що останнім часом почастішали факти появи в ряді ЗМІ та інтернет-ресурсів матеріалів тенденційного, а часом і відверто деструктивного характеру щодо Білорусі, державної влади нашої країни, білоруського народу», — сказала Ананіч. - У таких ЗМІ як REGNUM, LENTA.RU, Eurasia Daily і т.д., ставиться під сумнів суверенітет Білорусі, містяться образливі висловлювання про білорусів, їх історію, мову і культури, а політика глави держави подається упереджено. Крім того, в цих ЗМІ постійно обговорюються теми «погляду Білорусії на Захід» і «антиросійської політики білоруської влади».

Лилия Ананич
Лілія Ананіч, Міністр інформації Білорусі

Кричущим фактом стало розміщення 25 жовтня 2016 року у REGNUM авторської статті під псевдонімом Алла Бронь (тепер відомо, що під ним переховувався житель Бреста Дмитро Алімкін) "Білорусь йде з Русского мира нишком, з урахуванням українського досвіду. Білоруська мова: не києм, то палицею ".

Лілія Ананіч процитувала розпалювання ненависті у статті: "... у білоруської мови все одно немає ніяких шансів. Вона нікому не потрібна, крім божевільної недодержави, прагне скрутити собі шию на Майдані за прикладом сусідів ". Або ось такі пасажі: «Білоруська мова потрібна тільки для того, для чого і була придумана — для поступового переведення росіян у поляків ...», "Сталін розгромив їх і зупинив білорусизацію. Але після розвалу СРСР недобиті поліцаї і їхні онуки знову почали свою чорну справу ".

Раніше в грудні минулого року повідомлялося, що Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи про розпалювання національної ворожнечі проти трьох авторів російських ЗМІ — Regnum, Lenta.ru і Eurasia Daily — Дмитра Алімкіна, Юрія Павловца і Сергія Шиптенка. Журналістів уже заарештували.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?