У Чернігові буде новий полігон для сміття

26  вересня на нараді з керівниками структурних підрозділів і комунальних підприємств Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко дав доручення підготувати пропозиції щодо земельної ділянки, де міг би бути організований для Чернігова новий полігон твердих побутових відходів. Про це повідомляють у прес-центрі міської ради.

Ця ділянка має враховувати потребу і логістику сучасних підприємств для переробки сміття, тому що в перспективі саме передові для сучасного світу технології його переробки Владислав Атрошенко хотів би залучити в Чернігів.

— Я маю серйозні надії залучити серйозного інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу повного циклу. Бажано – піролізного, — сказав Чернігівський міський голова. – Є різні технології для переробки цих залишків, де 75% органіки. Брикетування, спалювання, і найбільш на сьогодні передова – це піроліз. Якщо схематично, то це гниття у спеціальних умовах з газоутворенням і наступним одержанням електроенергії. Сьогодні в Європі вже заводи, котрі спалюють залишки органіки, будуть просто закриватися.

Тому ми не пустили сюди так би мовити «інвесторів», яких цікавить тільки  «за три копійки» відбір складових, котрі легко продаються – а далі цю проблему вони не бачать. Це міську проблему ліквідації сміття не вирішить, — додав Владислав Атрошенко.

Міський голова повідомив, що вже на 10 жовтня запланована його робоча поїздка до Великобританії з відвіданням розташованого там одного з найкращих у Європі підприємств з переробки сміття.

Ще публікація на тему ТУТ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?