Вчетверте Чернігівський райсуд поновив на посаді директора підприємства

Державне підприємство «Дослідне господарство «Іванівка», яке розташоване в Чернігівській області, ніяк не може нормально функціонувати через дії керівництва Національної академії аграрних наук України.

30 травня Чернігівський районний суд четвертий раз поновив на роботі директора Державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України Андрія Скварського. Керівництво Національної академії аграрних наук вже вкотре діє за схемою, яка поступово знищує підпорядковане цій структурі потужне підприємство в селі Іванівка Чернігівської області.

Колектив на чолі з Андрієм Скварським намагається не тільки зберегти підприємство, а й в таких жахливих умовах утримувати тваринництво та вирощувати сільськогосподарські культури. Але в угоду окремим ділкам, у тому числі й високопосадовцям, керівництво Академії нехтує як державними інтересами, так і інтересами трудового колективу в Іванівці. Працівники підприємства вважають, що дії керівництва Академії дестабілізують ситуацію, призводять до неможливості працювати в нормальних умовах.

Чернігівський районний суд своїм рішенням від 30 травня 2023 року зажадав (це вже в четверте!) від керівництва Національної академії поновити на посаді директора Андрія Скварського. Попередні рази в Академії виконували рішення судів за дивною схемою: після поновлення директора, вже на другий день іншим наказом звільняли з посади, натомість призначали інших персон, вигідних «третім особам».

Представник Андрія Скварського юрисконсульт Володимир Фролков вважає, що окремі особи, серед них і народний депутат України Анатолій Гунько, зацікавлені в особистих інтересах, через що, як стверджує юрист, він має безпосередній вплив на керівництво Академії. Такі кроки цієї інституції дестабілізують роботу Державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка». Сам колектив теж дотримується аналогічної думки, маючи для цього певні підстави. Мета таких дій, у чому переконані юрист і колектив підприємства — загарбання землі, що знаходиться у підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, яку обробляють працівники Державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка».

Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?