Щодо ситуації навколо опалювального сезону в Чернігові

Редакція отримала заяву Чернігівської ТЕЦ щодо наступного опалювального сезону. Оприлюднюємо це звернення.

Шановні споживачі КЕП «Чернігівська ТЕЦ»!

Звертаємося до ВАС з проханням не зважати на провокаційні заяви міської влади Чернігова щодо опалювального сезону 2023/2024.

Заяви міської влади це лише намагання виправдувати свою бездіяльність та «вмити руки» від підготовки ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» до опалювального сезону. Для цього керівництвом міста було створено штучні умови для зриву передачі ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» громаді міста та вже на протязі двох місяців залишаються без розгляду звернення Товариства про готовність передати ТЕЦ новому балансоутримувачу КП «Теплокомуненерго».

Наша компанія, усвідомлюючи соціальну важливість підготовки ЄМК «Чернігівська ТЕЦ» для жителів міста Чернігова в умовах воєнного стану, вживає всі необхідні заходи для проведення ремонтних робіт на Чернігівській ТЕЦ, адже саме це є запорукою тепла та комфорту в Ваших оселях.

Ви стали свідками проведених гідравлічних випробування на магістральних теплових мережах міста. На сьогодні триває ліквідація виявлених пошкоджень. На ТЕЦ розпочато ремонти енергетичного обладнання Чернігівської ТЕЦ. ТОВ фірма «ТЕХНОВА» не може відновити все обладнання втрачене після обстрілів, як відомо, Чернігівська ТЕЦ один з енергетичний об’єктів України, які зазнав досить значних руйнувань. Разом з тим, наразі зроблено все можливе і новому балансоутримувачу передається обладнання здатне генерувати електричну та теплову енергію.

На жаль ТОВ фірма «ТЕХНОВА» не може забезпечувати містян гарячою водою. Оскільки ми вважаємо, що договір припинений, Товариство не немає права на використання обладнання ЄМК «Чернігівська ТЕЦ». Відтак, ТОВ фірма «ТЕХНОВА» лише забезпечує його зберігання та посильне відновлення.

Наша компанія не залишила ТЕЦ на початку військово вторгнення 2022 році та надавала послуги до аварійного зупинення ТЕЦ в результаті обстрілів. Після прийнятого керівництвом міста рішення розірвати договір оренди з ТОВ фірма «ТЕХНОВА», Ми погодились залишитись з громадою до 31.03.2023 року та провести найскладніший в історії України опалювальний сезон 2022/2023. В жахливо складних умовах ми змогли втримати ТЕЦ, забезпечивши місто теплом і гарячою водою, а регіон електроенергією. При тому, що відновити вдалося лише обладнання ТЕЦ, яке працює на газу, і ми продовжували нести колосальні збитки.

Це все дає нам право вважати що ТОВ фірма «ТЕХНОВА» та наші споживачі є заручниками безвідповідальності міської влади.

Ремонтні та відновлювальні роботи ТОВ фірма «ТЕХНОВА» проводить за власний кошт та продовжує нести значні збитки.

Керівництво Чернігівської ТЕЦ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?