Президент Німеччини опинився в бомбосховищі Чернігівщини

244-й день Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів.

Знову засльозило небо...
Ідеальна грибна погода: вогко і тепло, якби тільки не клята війна.
З третьої спроби після 24 лютого президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр здійснив візит в Україну та відвідав прикордонне з РФією місто Корюківка на Чернігівщині, де його застала повітряна тривога.
Сирена тривоги увімкнулась, коли Штайнмаєр спілкувався з місцевими жителями. Продовжити бесіду довелося у бомбосховищі.
«Це дало нам особливо чітке уявлення про ті умови, в яких щодня тут живуть люди», – сказав Штайнмайєр після півтори години, проведеної в укритті.
Після прибуття до Києва Штайнмаєр заявив, що Україна може розраховувати на підтримку Німеччини у політичному, фінансовому та гуманітарному аспектах, а також відзначив мужність та сміливість українців.
«Я з великим захопленням дивлюся на мужність, відвагу, непохитність людей по всій Україні: на фронті на сході, у містах та сільській місцевості, а також у звільнених регіонах», – сказав президент Німеччини.
Звісно, президент Німеччини — не канцлер цієї країни, а скоріше церемоніальна фігура, але символічна.
79 років тому сталася Корюківська трагедія — масове вбивство 6700 мешканців Корюківки та її спалення, здійснене 1-2 березня 1943 року мадярськими карателями під час окупації нацистами.
Масштаби трагедії — виняткові.
Корюківські вбивства за кількістю жертв майже у 45 разів перевищують білоруську Хатинь, у 41 — чеське Лідице, у 12 — французький Орадур.
Масове вбивство мирних мешканців було каральною операцією мадярських підрозділів у відповідь на дії савєтських партизанів, очолюваних генерал-майором НКВС СРСР Олексієм Федоровим і підполковником НКВС Миколою Попудренком. Особливого трагізму цій події додає той факт, що партизанська сили значно переважали карателів за кількістю вояків майже у 10 разів, але партизани нічого не зробили для порятунку мешканців Корюківки.
Адже Олексій Федоров якраз прилетів з Москви з завданням з'єднанню йти у рейд на Волинь, щоб нищити підрозділи УПА.
Отже, візит Штайнмаєра до Корюківки невипадковий.
А ось візиту з покаянням за злочини мадяр у Другій Світовій війні в Україні дружбана Пуніна прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана годі й очікувати.
Тож чи закінчилася Друга Світова війна, якщо злочинці досі навіть морально не покарані?
ПАМ'ЯТАЄМО — ПЕРЕМАГАЄМО! СЛАВА УКРАЇНІ! СМЕРТЬ ВОРОГАМ!
Сергій Соломаха

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?