Для «благодійності» від нардепа – влаштували ганебну «виставу»

Відбувалось це дійство на території Бобровицького цеху Укртелекому Чернігівської області, де господарює помічниця нардепа Бориса Приходька, чільниця осередку партії «Наш край» Тетяна Олешко. Головна «героїня» «спектаклю» автомашина-«жижевозка», що з 1 грудня 2021 року перебуває в оренді КП «Міськдобробут».

ГАЗоновський тягач цієї техніки придбаний нібито за кошти нардепа Бориса Приходька, а асенізаторське обладнання з бочкою – за кошти комунальників. Після добровільної відставки директора комунальників Василя Кучерини, спецмашина зникла з подвір’я комунального підприємства. Коли ж правоохоронці її знайшли, представники депутата-«благодійника» влаштували цілий «спектакль» із повернення їм благодійної частки спецавтомашини.

Сам факт такої «благодійності» від депутата не назвеш інакше як ганебним, паскудно-глумливим у вічі виборців. Адже та «жижевозка» надає допомогу жителям міста, немало яких голосували й за Бориса Приходька та його бобровицьку команду. Також це перший випадок у Бобровиці, коли забирають назад благодійну допомогу від нардепа.

А комунгосп і не претендує на цю «благодійність», бо вже має свого тягача асенізатора, але комунальникам потрібна їхня бочка з обладнанням, придбана й змонтована за бюджетні 60 тисяч гривень, що майже вдвічі дорожче старої автомашини. Якби «благодійники» не стали переховувати наполовину благодійну «жижевозку», то спокійно б одержали назад свого ГАЗона, а комунальна служба вже мала б дуже потрібну автомашину-асенізатор. Але «захисників народу» від «Нашого краю» чи то жадібність заїла, чи то клепок не вистачило, щоб не вляпуватися у «жижовозку».

Вдумайтеся, шановне столичне панство, шановні платники податків, шановні виборці Бориса Приходька і його бобровицької команди, його колеги: щоб забрати назад депутатську «благодійну допомогу», а комунгоспу – своє обладнання, 2 лютого на території Укртелекому в Бобровиці проводилися слідчі дії від обіду і до пізнього вечора за участю більше десятка працівників поліції. Вимушено були там присутні й новий директор комунгоспу Володимир Дворник та його заступник Георгій Дудар. Захищати права помічниці нардепа Бориса Приходька, начальниці цеху електрозв’язку Тетяни Олешко примчали здалеку два адвокати. Контролював цю довгу недолугу «виставу» чоловік Тетяни Петрівни, військовий комісар Олег Олешко, що має вільний час.

Для цього подружжя «надто секретний» процес слідчих дій не був засекреченим, хоча жоден із них не є власником «жижевозки». Натомість Тетяна Петрівна висловила невдоволення, що на подвір’я заглянув журналіст, і стражі порядку попросили представника «четвертої влади» покинути «виставу». Бо для преси і для інших виборців недоступні «надважливі» слідчі дії, які недешево коштують для платників податків (робота великої групи поліцейських, суддя протягом двох днів приймала рішення). А могли б вирішити цю справу простим розірванням договору оренди спецавтомашини і швидким розділенням її на «благодійну» й бюджетну частини – комунгосп на це згодний. В чому тут секрет для журналістів і представників громадськості?

Певної тяганини додала й ухвала суду: демонтувати зі спецмашини обладнання комунгоспу в дворі цеху електрозв’язку. Але яке право на «жижевозку» має Укртелеком? І чи є там відповідні умови? Спецмашина досі в оренді «Міськдобробуту», звідки незаконно була вивезена і опинилася спочатку на території військкомату, а потім цеху електрозв’язку.

Нині напівблагодійна спецмашина перебуває в дворі відділення поліції. «Благодійники» зубами вчепилися в неї, щоб не лише відкусити свою «благодійність», а й забрати всю автомашину з обладнанням комунального підприємства.

Шановне столичне панство, народні депутати, «шановний» нардеп Борис Приходько, лідери партії «Наш край», – куди нація котиться, якщо можливим стає творіння такої цинічної ганьби від команди нардепа?

Із зверненням до вас Григорій Войток, журналіст, письменник, автор роману «Безбатченки» (про паскудних байстрюків від влади), лауреат двох міжнародних літературних премій

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?