Мешканці прикордоння обурені ліквідацією Семенівського лісгоспу

Мешканців прикордоння обурило рішення про ліквідацію Семенівського лісгоспу. Відтак Семенівська громада взагалі може втратити дохідну частину бюджету.

Депутати Семенівської міської ради Чернігівської області на своїй позачерговій сесії прийняли письмове звернення до Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського, народного депутата України Максима Зуєва, голови Державного лісового агентства України Юрія Болоховця, голови Чернігівської обласної державної адміністрації Анни Коваленко, голови Чернігівської обласної ради Олени Дмитренко, начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Аніщенка «Про недопущення ліквідації Державного підприємства «Семенівське лісове господарство».

Як зазначено у зверненні, депутати глибоко занепокоєні подальшою долею одного з найуспішніших підприємств лісової галузі Чернігівщини – ДП «Семенівське лісове господарство», яке за проектом Держлісагенства в Чернігівській області має бути ліквідовано шляхом приєднання до Новгород-Сіверського лісгоспу.

  • І як наслідок, наша громада втратить 11 млн 213 тисяч гривень, що становить 15% власних надходжень бюджету, — зазначив Семенівський міський голова Сергій Деденко. — Навіть часткова втрата цих доходів буде катастрофою для міського бюджету, який і так є дефіцитним. Ліквідація підприємства — це знищення Семенівської громади!

Семенівський міський голова занепокоєний тим, що один із найкращих лісгоспів області планують приєднати до Новгород-Сіверського лісового господарства, яке займає одинадцяту позицію серед лісгоспів Чернігівщини.

Сергій Деденко

Мова йде не лише про зарплатню, а й про бюджетно-дохідну частину. Голова Семенівської територіальної громади рішуче не згодний з тим, що лісгосп  має бути виключно у районному центрі.

  • Ми з цим категорично не згодні, це, як мінімум, не справедливо, — пояснює свою позицію голова громади. – Щойно завершилась реформа децентралізації, де центральною ланкою мала б бути громада, але після закінчення децентралізації про громади вже забули. Ми вважаємо це помилковим рішенням.

Сергій Деденко мав зустріч із керівництвом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, заступником голови облдержадміністрації, очільницею обласної ради, керівником Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

  • Якщо відбудеться ліквідація Семенівського лісгоспу, то це означатиме смерть Семенівській громаді. Ми – північ Чернігівщини, знаходимося на прикордонні з Росією. А таке враження, що хтось хоче, аби там взагалі не жили люди.

Сергій Деденко розповів, що в міністерстві не проти існування Семенівського лісгоспу, але вони говорять, що його доля залежить від позиції Чернігівського ОЛМГ, мовляв, як тут, на місці, вирішать, так і буде.

  • А в Чернігові, навпаки, стверджують, що все вирішує Київ, — обурюється голова громади.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?