Звільнити начальника поліції Чернігівської області вимагають сільські трударі

Працівники державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка» Національної академії аграрних наук вимагають звільнення керівника Чернігівської обласної поліції Володимира Нідзельського.

На такий крайній крок працівники вимушені вдаватися ось чому.

Наївні селяни марно сподівалися, що з арештом нардепа, який їм заважав працювати, все владнається і вони зможуть зібрати цьогорічний урожай без всіляких перепон. Але ж ні. Як показують останні події, поліцейські намагаються знову вчиняти дії, які працівники підприємства вважають такими, що перешкоджають подальшій їхній роботі. Адже зібраний урожай треба реалізовувати, а їм вже не дають цього зробити. А тому селян знову непокоїть те, що подібні кроки поліцейських і «тітушок-рейдерів», як це було два роки поспіль, можуть знову повторитися. До речі, селяни обурені тим, що поліцією так і не розслідується факт, який мав місце раніше, коли «невідомі» рейдери під прикриттям самих же поліцейських вивезли в «невідомому» напрямку  урожай зернових.

Саме через це працівники державного дослідного господарства «Іванівка» Національної академії аграрних наук 31 серпня 2023 року звернулися до Президента України, Міністра внутрішніх справ, керівника Чернігівської військової обласної адміністрації з вимогою звільнити Володимира Нідзельського з посади начальника обласної поліції. У своєму зверненні працівники висунули вимогу: якщо до понеділка, 4 вересня, не буде жодної реакції від влади, то наступного дня, у вівторок, працівники вимушені будуть перекрити автомобільну трасу Чернігів-Київ.

Працівники дослідного підприємства збентежені і запитують: «Невже Володимир Нідзельський, використовуючи своїх підлеглих працівників, прагне таким чином продати зібраний урожай, аби внести заставу в суді в сумі 30 мільйонів гривень за свого патрона ‒ народного депутата, який зараз знаходиться в СІЗО і якому висунули підозру в отриманні хабаря на 85 тисяч доларів за передачу в оренду землі Національної академії аграрних наук України?».

Таку думку висловив і керівник державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка» Андрій Скварський.

— Невже і справді Нідзельський хоче таким чином внести заставу за Гунька та витягти його із СІЗО?,  — дивується директор господарства.

А головна економістка цього підприємства, голова профспілки Катерина Йовенко вже й не сумнівається в тому, що поліція області і цьогоріч вдаватиметься до подібних дій, які вже застосовувала раніше.

Учорашні події вже показали, що і цього року поліціянти вдаватимуться до блокування нашого урожаю та вивезення його у невідомому напрямку, — каже пані Катерина. — А це ж наш урожай, який ми посіяли, доглядали і зібрали. Виростили урожай ми непоганий, але його знову хочуть у нас украсти. Обласна та місцева поліція вже не дає нам його реалізувати. А раз так, то це говорить про що? Вони хочуть у нас вкрасти цей урожай! То ми хочемо запитати у влади: допоки буде продовжуватися оце беззаконня? І це при тому, що йде війна. Тож урожай цей неабияк потрібний і для цивільних, і для нашого війська, і для фронту, і для нашої перемоги. А тому ті, хто ставить «палки в колеса» у продажі нашого урожаю і хоче вкрасти його — це вороги нашої Батьківщини, вороги нашої Перемоги. вороги нашої України... Ми вимагаємо відставки головного поліціянта області Нідзельського, бо за два роки не знайшов вкраденого врожаю, і тепер хоче знову його вкрасти.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?