Зеленська гідно відповіла ексмузикантові Pink Floyd

Зеленська відповіла екслідеру Pink Floyd, який закликав «припинити громадянську війну на сході». У відповідь музикантові Олена Зеленська вказала на те, що це Росія почала повномасштабну агресію проти України.

Дружина президента України Олена Зеленська відповіла на відкритого листа колишнього лідера рок-гурту Pink Floyd Роджера Вотерса.

Днями він адресував їй повідомлення, в якому закликав до «припинення бійні» в Україні, зокрема, розкритикувавши надання Заходом зброї українській армії. Вотер закликав зупинити «громадянську війну на сході» та визнати «автономію» Донецька й Луганська (вочевидь, маючи на увазі незаконні збройні угруповання «ЛНР» і «ДНР»).

У відповідь Зеленська вказала на те, що це Росія почала повномасштабну агресію проти України.

«Українці захищають свою країну та майбутнє своїх дітей. Якщо ми відмовимося від боротьби – завтра нас не буде. Якщо РФ відмовиться від війни – війна закінчиться. Роджере Вотерсе, вам варто просити миру в президента іншої країни», – заявила перша леді.

У своєму зверненні, оприлюдненому 5 вересня, Вотерс розкритикував попередню заяву Зеленської, яка закликала до підтримки України, і порівняв надання зброї Україні із «додаванням пального у вогонь».

У серпні 2018 року Вотерс заявив, що окупований Севастополь «дуже важливий для Росії і росіян», і Росія нібито «має права на це» місто згідно із «безліччю договорів і паперів». Він також назвав Революцію гідності «зміною влади в Україні, спланованою Вашингтоном».

Роджер Вотерс — колишній учасник легендарного англійського гурту Pink Floyd, 78-річний прихильник російських наративів, який сьогодні підтримує Україну і навіть випустив пісню з Андрієм Хливнюком із «Бумбокс». На відміну від Девіда Гілмора та інших колег, Вотерс – шанувальник Росії, який активно транслює пропаганду Кремля.

Музикант заявив, що якщо Україна не припинить війну на умовах РФ, їй доведеться «боротися до останнього українського життя і, можливо, до останнього людського життя», натякнувши на загрозу ядерної війни.

Свій опус Вотерс назвав «спробою переконати лідерів припинити бійню, яка слугує лише інтересам панівних класів та крайніх націоналістів на Заході та в Україні». За це у коментарях до нього звернулися з критикою як українці, так і співвітчизники.

  • «Путін убивця. Він був ним, коли служив у КДБ, і він залишається ним зараз. Перестаньте звинувачувати жертву, Роджер. Я шокований, що ви підтримуєте цей кривавий режим», — пишуть люди.
  • «Краще займіться своєю музикою. У політиці ви знаєтеся незрівнянно гірше, тому російській пропаганді легко вас використовувати».
  • «Це так само, як просити Рузвельта під час Другої світової війни припинити озброювати Великобританію проти III Рейху, тому що „підкидання палива у вигляді озброєнь у перестрілку ніколи не допомагало погасити війну в минулому“» .
  • «Дорогий Роджере, нікому немає справи до думок прихильників геноциду. Перестань себе ганьбити».
  • «Я сподіваюся, ви також написали подібний відкритий лист Путіну та російському народу, благаючи їх скласти зброю?»
  • «Корисний ідіот».

Пісня Pink Floyd «Hey Hey Rise Up» за участю Андрія Хливнюка (2022)

За інформацією джерел: Радіо СВОБОДА , apostrophe.ua

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?