«З Богом ми переможемо» — Епіфаній у Лаврі під час богослужіння

У Києво-Печерській лаврі відбулася різдвяна служба митрополита Епіфанія.

Митрополит Православної церкви України Епіфаній під час різдвяного богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври висловив впевненість у перемозі у війні з агресоркою Росією, а також згадав українських військових, повідомляє ТСН.

Епіфаній наголосив, що у християн історія Різдва має паралелі з війною, яку Москва 24 лютого розпочала проти України. Митрополит наголосив, що українці не бажали війни. Саме тому окупанти обов'язково будуть переможеними, адже «правда на нашому боці, а там де правда, там Бог, а з Богом ми переможемо».

«Понад три десятиліття тому ми вирвалися з багатовікового рабства, скинули ярмо, стали незалежними, розпочали будівництво власної суверенної держави. Ті, хто тримали нас у неволі, не могли стерпіти наших досягнень і успіху. Диявольські злоба та заздрість спонукали їх розпочати війну, але в ній вони обов’язково зазнають поразки, адже правда на нашій стороні», — наголосив предстоятель ПЦУ.

Він зауважив, що «російська імперія зла» здійснює «акти геноциду і терор» на українській землі. Втім, нам вдалося зруйнувати плани «кремлівського тирана».

Митрополит згадав українських військових, мешканців тимчасово окупованих територій та полонених.

«Найтепліші молитви і найсердечніші побажання сьогодні лунають для наших новітніх героїв. Згадаймо також і наших братів і сестер, які вимушені відзначати свята в неволі, на тимчасово окупованих українських землях. Згадаймо про наших військових і цивільних полонених та інших несправедливо ув’язнених і попросімо Господа для них захисту і швидкого звільнення», — закликав Епіфаній.

У суботу, 7 січня, вперше в історії Православної Церкви України Епіфаній провів богослужіння на Різдво у Києво-Печерській лаврі. Її цього тижня було повернуто під контроль держави після завершення терміну оренди УПЦ МП.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?