«Європейські цінності у Чернігові нищаться руками декількох людей»

Не зручний (чи не ручний) для військової адміністрації Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, якого Яворівський районний суд м. Львова відсторонив від виконання своїх обов'язків на рік, а Чернігівський окружний адміністративний суд зобов'язав міськраду остаточно звільнити з посади, розмістив на своїй сторінці у Фейсбук копію з трудової книжки.

Запис в трудовій книжці свідчить про те, що Владислав Атрошенко все ж таки звільнений 6 червня з займаної до цього часу посади.

Суть справи:

Начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський звернувся до Чернігівського окружного адміністративного суду з позовом, аби суд визнав незаконним та скасував розпорядження Чернігівської міськради про призупинення повноважень Владислава Атрошенка на посаді міського голови Чернігова та визнав протиправною бездіяльність в.о. міського голови Олександра Ломаки через неналежне оформлене звільнення Атрошенка, а також зобов'язав Ломаку звільнити у відповідності до юридичних процедур Атрошенка з посади.

Відтак рішення Чернігівського окружного адміністративного суду виконано.

У коментарях соціальних інформаційних платформ більшість чернігівців обурені суддівським рішенням, ініційованим військовою адміністрацією. У своїх дописах учасники груп в соціальних мережах вказують на два основні аспекти. По-перше, коли ворог був не тільки на порозі, саме Владислав Атрошенко у ті страшні дні взяв на себе місію інформаційно-організаційного характеру — його короткі, але влучні звернення, згуртовували чернігівців і давали упевненість на перемогу та настроєність на позитив. По-друге (і це, мабуть, головне), чернігівці запитують один одного: чому військова призначена зверху адміністрація нівелює вибором самих чернігівців?

Дійсно, дивує позиція й керівництва обласної військової адміністрації. Якщо вже так принципово й чесно підходити, то чому директор одного з департаментів цієї ОВА за адміністративне порушення (керування автомобілем у нетверезому стані) працює й досі, бо як зазначили в адміністрації, це людський фактор, то як можна звільняти міського голову, якого обрала громада міста?

В.о.Чернігівського міського голови, він же секретар міськради Олександр Ломако своє бачення щодо останніх подій навколо звільнення Владислава Атрошенка виклав на своїй сторінці у Фейсбук.

Олександр Ломако:

Чиновникам стало мало відсторонення міського голови Чернігова на 1 рік. На абсурдне рішення Яворівського суду вони організували ще й рішення Адміністративного суду. Ним міського голову звільняють з посади. Важко зрозуміти такі пріоритети під час війни. Один призначений з Києва чиновник таким чином своєю примхою перекреслює волю 80%, які обрали очільником Чернігова Владислава Атрошенка... Ми будемо готувати апеляцію та домагатимемося поновлення на посаді обраного чернігівцями міського голови.
Зазначу, що у чернігівців через такі рішення судів все більше загострюється почуття несправедливості. Бо, коли місто не пустило ворога до серця країни, стало стіною на шляху агресора, Чернігів назвали Героєм. Коли сьогодні найкращі віддають свої життя за свободу, коли Парламентська асамблея Ради Європи вручає чернігівцям Прапор Честі за захист свободи і демократії, ці свобода та демократія нищаться руками декількох людей. Це спроба розправи над Черніговом. Історія такого не пробачає. А люди – і поготів.

Також зробив відповідний допис на своїй сторінці у Фейсбук і сам Владислав Атрошенко:

Дорогі чернігівці, сьогодні всіх об’єднує і для всіх нас найважливіше — перемога України над рф.
Тому я утримувався від жодних коментарів після свого відсторонення від посади Чернігівського міського голови за унікальним по своїй суті рішенням Яворівського районного суду Львівської області та призначення громадянина Брижинського головою Чернігівської міської військової адміністрації.
Чому утримувався і утримуюсь? Тому, що всім і так все зрозуміло, а об’єктивні пояснення можуть зашкодити Україні, яка з простягнутою рукою звертається до усього цивілізованого світу за зброєю і грошима, аргументуючи, що вона бореться за цінності, які сповідує цей самий цивілізований світ…
А прийде час — ми разом з вами повернемся до цього і багатьох інших питань.
Сьогодні в правовій державі Україна, яка сповідує європейські цінності, я отримав трудову книжку з записом про моє звільнення після відповідного рішення суду за позовом вищезгаданого Брижинського.
Вважаю, за цих обставин, правильним все таки дещо сказати чернігівцям.
Коли я йшов на вибори міського голови Чернігова у 2015 році — я обіцяв розбудить від «сну сплячої красуні» наше місто і дати віру і впевненість людям, що Чернігів може розвиватися і не пасти задніх серед обласних центрів України.
Владу і будь-яку посаду я завжди сприймав і сприймаю як велику відповідальність і обов’язок працювати так, щоби зробити життя людей кращим, і щоби вони дивились тобі в очі з приємністю!
І щодня десятки незнайомих чернігівців дивляться мені в очі, посміхаються, висловлюють щирі слова подяки і підтримки! І це дорого вартує!!… і за це не шкода семи з половиною років свого життя, відданого Чернігову і чернігівцям на посаді міського голови!
Дякую всім містянам за довіру і підтримку! І ще хочу з впевненістю сказати — Господь все управить так як треба і всі нагороди знайдуть своїх героїв…. Світло таки переможе темряву і все буде добре!
Бажаю всім здоров’я і Перемоги ! Слава Україні! Слава місту-герою Чернігову!!

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?