ЄС: вибори на анексованому Кримському півострові не є чинними

Заява Речника Представництва Європейського Союзу в Україні щодо регіональних виборів та їхньої недійсності на території України.

9-11 вересня в Росії, а також у незаконно анексованих українських Автономній Республіці Крим та місті Севастополь відбулися регіональні та місцеві вибори. ЄС не визнає проведення цих виборів та їхніх результатів на Кримському півострові. ЄС не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією, яка є порушенням міжнародного права. Крим – це Україна.

Таким чином, жоден «обраний» на незаконно анексованому Кримському півострові під час цих виборів, претендуючи на «представництво» населення Криму та Севастополя, не має жодної легітимності та не буде визнаний представником цих територій. Європейський Союз залишається відданим своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів та реалізації та політиці невизнання.

Крім того, Європейський Союз вимагає від Росії негайно та беззастережно припинити незаконну, неспровоковану та невиправдану військову агресію проти України та вивести всі сили та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?