Як у Росії готують грунт для депортації кримських татар

Російський політолог Ростислав Іщенко попередив росіян про буцімто небезпеку провокацій на півострові з боку кримських татар, які підтримують радикально-націоналістичні ідеї забороненого в Росії Меджлісу.

І хоча в історії вже подібні сценарії відбувалися, росіяни охоче вірять у абсурдні ідеї своїх же ідеологів. Хоча, якщо бути справедливими, не такі вони, може, й абсурдні, якщо запитати: а за що любити тих московитів, якщо вони вважають лише свою націю панівною по відношенню до інших? Напевно, що якби влада українська на початку вторгнення російських військ до Криму, активно розпочала дії по видворенню агресора, то кримські татари сприяли б українській армії та добровольцям по визволенню Криму від російських загарбників.

Але повернімося до сьогоднішнього кремлівського сценарію, який веде, схоже за все, до того, аби підготувати російське суспільство до депортацїі кримських татар.

Президент центру системного аналізу та прогнозування в ефірі російського телеканалу «День» нагадав про те, що в період «Революції Гідності» український Меджліс зібрав до 20-ти тисяч прихильників (політолог назвав їх бойовиками), які з готовністю погодилися протистояти як Верховній Раді Автономної республіки, так і в цілому «російської весни». Їх наміри, підкреслив політолог, вирізати всіх росіян у Криму читалися дуже прозоро.
Сьогодні, каже Іщенко, ці люди продовжують жити на півострові і багато з них свою позицію не поміняли. З ідеологічних міркувань покинули автономію півтори-дві тисячі кримських татар. Решта чекають «свого часу» — відмашки від Меджлісу для початку «різанини» росіян.
Поведінку кримських татар сьогодні можна порівняти, на переконання Ростислава Іщенко, з тим, як поводили бандерівці після встановлення в СРСР радянської влади. У 60-ті та 70-ті роки колишні члени націоналістичної української армії ОУН-УПА вступили до лав КПРС, деякі навіть вибилися в керівники. Сьогодні кримські татари, включаючи незадоволених політикою Кремля, виявляють лояльність до керівництва країни. Проте, прихильники Меджлісу в разі замовлення з Києва охоче приймуть участь в провокаціях. І вся справа тільки в тому, що кримські татари, орієнтовані на Меджліс, такі ж націоналісти, як бандерівці.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?