Внаслідок складних метеорологічних умов збільшилась кількість ДТП

Протягом останніх днів на Чернігівщині фіксується збільшення кількості ДТП за участю легкового транспорту, в яких постраждали і водії, і пасажири.

 DTP 2У зв’язку з цим Головне управління Національної поліції в Чернігівській області закликає водіїв бути уважними через складні метеоумови. 

Причиною пригод стали складні дорожні умови та неуважність водіїв. «Тихіше їдеш — далі будеш» — про це прислів'я водії часто згадують лише тоді, коли потрапляють в ДТП. Як свідчить практика, автолюбителі допускають порушення правил дорожнього руху, особливо коли поспішають. Наслідки ж бувають плачевні.

9 січня в умовах складних погодних умов на Прилуччині сталися дві дорожньо-транспортні пригоди. Так, близько 15 години до чергової частини Прилуцького відділу поліції надійшло повідомлення, що надавалася медична допомога 45-річній жительці одного з селищ Прилуччини. В ході проведення перевірки поліцейські встановили, що напередодні біля одного з місцевих магазинів 32-річний місцевий житель, починаючи рух заднім ходом, здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок цього потерпіла отримала численні тілесні ушкодження.

Ще одна транспортна пригода сталася в Прилуках близько 17 години. 27-річний водій автомобіля «Шевроле Авео», рухаючись від автодороги Київ — Суми, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожні умови та стан дорожнього покриття, внаслідок чого втратив керування та виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем «ВАЗ-21099», котрий рухався у зустрічному напрямку. В ході ДТП пасажири автомобілів отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

DTPНе минулося без дорожньо-транспортних пригод і 10 січня. Близько 14 години поблизу Прилук на автодорозі Київ — Суми 62-річна жінка-водій не впоралася з керуванням та з'їхала в кювет. Постраждала отримала незначні тілесні ушкодження, автомобіль зазнав  механічних пошкоджень.

Близько 14:30 на автодорозі Київ-Суми-Юнаківка сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода. Автомобіль «Hyundai» під керуванням 29-річного сумчанина, рухаючись в напрямку Сум, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем «Daewoo — Lanos» під керуванням 35-річного жителя Київщини. В результаті ДТП малолітня пасажирка легковика «Daewoo — Lanos» загинула на місці події. Водії та пасажири отримали травми різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані до Прилуцької лікарні.

Ще одне ДТП сталося у Прилуках близько 19 години. Водій автомобіля «ВАЗ-2105» під керуванням 18-річного прилучанина, рухаючись в напрямку вулиці Ярмаркової, зіткнувся з автомобілем «Daewoo — Lanos» під керуванням 31-річного місцевого жителя, який рухався в зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП водій автомобіля «ВАЗ-2105» та його пасажирка отримали тілесні ушкодження.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За всіма фактами дорожньо-транспортних пригод проводиться перевірка. Поліція звертається до водіїв з проханням бути обережними на дорозі. Прямуючи у справах чи на відпочинок, не нехтуйте правилами, адже це може призвести до автопригоди, внаслідок яких травмуються та гинуть люди. Кожен водій повинен усвідомлювати свою відповідальність та дотримуватися Правил дорожнього руху не через острах покарання, а для загальної безпеки.

Головне управління Національної поліції в Чернігівській області нагадує, що кожний водій несе відповідальність не тільки за себе, а й за пасажирів. А тому слід не наражати на небезпеку себе та близьких, поважати інших учасників дорожнього руху. Дотримання елементарних правил безпеки та взаємоповага на дорозі — запорука безпечної подорожі, гарного настрою та позитивних вражень.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?