Великий десантний корабель ВМС США прямує в Чорне море

Великий американський десантний корабель-док «Форт-МакГенрі» (USS Fort McHenry, LSD 43) йде в акваторію Чорного моря. Про це повідомило командування 6-го оперативного флоту ВМС США, передає Інтерфакс-УКРАЇНА.
За його даними, в даний час американський бойовий корабель проходить Чорноморські протоки.

«Транзит» Форту-Макгенрі "в Чорне море підтверджує нашу колективну рішучість забезпечувати безпеку Чорного моря і зміцнює наші міцні відносини з союзниками по НАТО і партнерами в регіоні. Наші рутинні операції в Чорному морі також демонструють притаманну гнучкість і можливості сил 6-го флоту США ", — підкреслила командуюча 6-м оперативним флотом ВМС США віце-адмірал Лайза Франчетті.

Корабель, на борту якого розміщено близько 500 американських морпіхів, забезпечений доковою камерою для п'яти транспортних катерів на повітряній подушці, призначених для висадки морської піхоти і бойової техніки.

Його водотоннажність становить 16,1 тис. тонн, довжина — 190 метрів. Корабель оснащений зенітною артилерією і ракетною зброєю. Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більше 21 діб.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?