Україна очікує на ратифікацію в ПАРЄ двох важливих резолюцій

У Парламентській асамблеї Ради Європи в процесі підготовки перебувають дві резолюції, ініційовані українською делегацією.

Про це в проєкті #ЯкТамВоно розповіла членкиня постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

За її словами, перша резолюція стосується української культурної ідентичності та намагання її знищити росією під час війни. Йдеться не лише про фізичне знищення будівель.

🏛 «Понад 540 об’єктів культурної спадщини, релігійних споруд повністю, або частково зруйновані. Ці факти документально засвідчені та внесені до реєстрів з метою подальшого відновлення. Але існують нематеріальні факти злочинів: вилучення українських книг з бібліотек, заборона вивчення в школах на тимчасово окупованих територіях української мови та її викладання», – зазначила Євгенія Кравчук.

Народна депутатка додала, що ці факти є намаганням країни-окупанта стерти саме культурну ідентичність, що є частиною геноциду українського народу.

📵 «Друге важливе рішення, яке Україна очікує від ПАРЄ – резолюція щодо російської пропаганди. В деяких країнах журналісти продовжують брати інтерв’ю у російських пропагандистів. Ми хочемо довести, що пропаганда є злочином росії проти України, а не «свободою слова». Пропагандисти обов’язково мають опинитися на лаві підсудних», – резюмувала народна депутатка.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?