У Ніжині встановили пам’ятник Мацієвському, якого розстріляли росіяни після слів «Слава Україні»

У Ніжині Чернігівської області 26 вересня 2023 року відкрили пам'ятник Олександру Мацієвському. Це український герой, котрого рашисти розстріляли після того, як він сказав «Слава Україні!». Вічна пам'ять… Слава Україні! Героям слава!

Російські військові розстріляли українського бранця Олександра Мацієвського, відео зі стратою якого облетіло весь світ. Володимир Зеленський надав йому звання Героя України посмертно.

Російські окупанти оприлюднили відео, на якому видно, як вони розстрілюють українського військовослужбовця після виголошених ним слів «Слава Україні!»

Олександр Мацієвський був снайпером 163-го батальйону 119-ї окремої бригади територіальної оборони Чернігівської області. З кінця грудня 2022-го вважався зниклим безвісти поблизу Красної Гори Донецької області. За наявними даними, його вбили 30 грудня. У лютому 2023 року його тіло повернули Україні.

Ще 30 грудня 42-річний Олександр і четверо його побратимів були на завданні біля Соледару, з якого ніхто не повернувся. Обставини його загибелі були невідомі аж до публікації в інтернеті цього відео.

Після повернення тіла загиблого Олександра Мацієвського на Батьківщину, його поховали 14 лютого 2023 року у Ніжині.

Нагадаємо, що на початку вересня 2023 року у столиці Грузії – Тбілісі – теж встановили пам'ятник Герою України Олександру Мацієвському. Пам'ятник встановили на приватній території Інституту трансплантації волосся з ініціативи засновника клініки доктора Акакія Цілосані. Автор скульптури – Іраклій Деканозішвілі.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?