У Чернігові військовослужбовці урочисто склали Військову присягу

Понад 30 військовослужбовців Військової служби правопорядку у Чернігові склали Військову присягу на вірність українському народові.

У заході взяли участь начальник штабу — заступник начальника Центрального управління Військової служби правопорядку полковник Олег Огнівенко, начальник Північного територіального управління Військової служби правопорядку полковник Олександр Гринчук та заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА.

На початку ритуалу всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських героїв, які загинули в боротьбі за Україну.

— У тексті Військової присяги сформульовано найважливіші вимоги, які ставляться до воїна і які він має неухильно виконувати в інтересах національної безпеки України, — зазначив у своїй промові полковник Олександр Гринчук. — Хай кожен з вас докладе максимальних зусиль для зміцнення українського війська та оборони нашої держави!

Цього разу лави військових правоохоронців поповнили мобілізовані новобранці, у тому числі сім жінок-військовослужбовців. Після урочистої промови тексту Присяги військовослужбовці пообіцяли сумлінно й чесно виконувати військовий обов’язок, стояти на сторожі інтересів української держави та дотримуватись Конституції України.

— Враховуючи ситуацію, що склалася у нас в країні, кожен громадянин має стати на захист нашої Батьківщини, — говорить солдат-новобранець Марина Кизима. — Коли в мене з’явилася така можливість, я довго не роздумувала та намагалася якнайшвидше потрапити на службу до лав Збройних Сил України.

Разом з керівництвом українських воїнів зі складанням Військової присяги привітав настоятель Катерининської церкви, митрофорний протоієрей Роман (Кіник). Він прочитав молитву за українських воїнів, благословив новобранців на добру службу та окропив їх освяченою водою.

Григорій Мазур, Ігор Березинський

Фото та відео авторів

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?