У Чернігові репрезентували народні традиції Сіверщини

Від давніх часів різдвяні свята відзначали в Україні, починаючи з Введення і аж до Стрітення — тобто від початку грудня до середини лютого. Особливе місце в цьому циклі займає, звісно, одне з найголовніших християнських свят — Різдво Христове.

І особливе місце в репертуарі Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” Чернігівського обласного філармонійного центру займає програма “Різдво”.

“У цій програмі ми достеменно репрезентуємо вокальну, інструментальну традиційну музику та народні танці Сіверщини, а також деяких регіонів України”, — каже художній керівник та головний диригент ансамблю, заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк.

28 січня 2023 року програма “Різдво” “Сіверських клейнодів” була представлена глядачам на сцені філармонійного центру.

Неймовірно яскрава і виразна програма включає і оригінальні авторські постановки, обробки, поєднання традиції з сучасними напрямками мистецтва. Традиційні пісні і музика записувалися художнім керівником колективу у фольклорних експедиціях Чернігово-Сіверським краєм.

Особливе місце у проєкті займає тема святкування Різдва під час війни.

“Цим ми хочемо подякувати нашим ЗСУ за їхню мужність, стійкість та витривалість. Один із номерів — з нашого недавнього проєкту «Щедрий Че», де в сучасній і разом військовій манері звучить відомий усім «Щедрик», — зазначає Сергій Вовк.

За участь у спільному зі співаком Сашою Чемеровим проєкті «Щедрий Че» ансамбль отримав подяку від його організаторів.

За інформацією Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?