«Це ганебна війна Путіна проти українського народу» — Боррель

Заява Високого представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки/Віце-президента Єврокомісії Жозепа Борреля щодо четвертого пакету обмежувальних заходів. 12.03.2022 р. 

Війна Путіна проти України та її народу продовжується, і ми залишаємося непохитними у нашій підтримці Україні та рішучості щодо зупинення фінансування військової машини Кремля.

Ми є свідками широкомасштабної агресії проти мирного населення, гуманітарної катастрофи та низки звірств, що їх вчиняють Збройні сили РФ на території України і що є військовими злочинами.

Станом на сьогодні, майже 80 дітей та сотні мирних жителів було вбито, поранено або позбавлено житла. Тисячі були вимушені залишити свої домівки та переїхати в інше місце в межах України, та два з половиною мільйони – два з половиною мільйони менш ніж за два тижні – вже стали біженцями в країнах-членах ЄС. Це дорівнює населенню деяких наших країн-членів. І це, безперечно, найбільше переміщення людей з часів закінчення Другої світової війни на території Європи.

Маріуполь та інші міста перебувають у жорстокій облозі. На інші міста постійно скидають бомби.

Путін намагається знищити Україну. Путін руйнує Україну, але також завдає шкоди своїй армії і своїм громадянам. Російські військові гинуть сотнями, бо це безглузде вторгнення загрузло завдяки мужності та рішучості українських борців за свободу.

Більш того, Путін вкидає в хаос російську економіку. Наші сакції потужно вдарили по російській економіці.

Міжнародна спільнота – майже 40 країн – ввела санкції у відповідь на розв’язану президентом Путіним війну, і вони сильно б’ють по його режиму.

Метою санкцій є припинення безрозсудної, нелюдської та жорстокої поведінки російських військ. Ми продовжуватимемо вводити обмежувальні заходи доти, доки він не припинить свій напад на Україну і українців.

Президентка Єврокомісії [Урсула] фон дер Ляєн щойно окреслила нові заходи ЄС, що стосуються торгівлі, доступу до ринків, членства в міжнародних фінансових організаціях, криптовалютних активів, експорту предметів розкоші та секторів металургії та енергетики.

На додаток до цих секторальних заходів, я ініціюю введення санкцій проти більшого числа осіб і компаній, які відіграють активну роль або надають підтримку людям, які підривають суверенітет України у російському уряді.

Ми будемо продовжувати вводити санкції проти олігархів, еліти, що наближена до режиму, їхні сім’ї та відомих бізнесменів, які задіяні в секторах економіки, що є значним джерелом доходу для режиму. Тих, хто активно працює в сталеливарній промисловості, поставляє військову продукцію і технології або надає фінансові та інвестиційні послуги.

Це є ще одним серйозним ударом по економічній та матеріальній базі, на яку спирається Кремль у своєму вторгненні і звідки він бере ресурси для його фінансування.

І ми продовжимо застосовувати санкції проти ще більшої кількості людей – тих, хто відіграє провідну роль у дезінформації та пропаганді – це справжня війна, війна ідей, наративна війна – що супроводжує цю ганебну війну Путіна проти українського народу.

Для того, щоб продовжувати надавати підтримку українській армії та народу, я також запропонував європейським лідерам, тут сьогодні, у Версалі, збільшити наш внесок із наших фінансових ресурсів, які надходять від Європейського фонду миру, додатковими 500 мільйонів євро на потреби захисників українського народу та території.

Цим ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку Україні. Ми захоплюємося хоробрістю її громадян і збройних сил, і ми з нею, доки Путін не зупинить цю безглузду та злочинну війну.

Посилання на відео: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-221341

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?