Тренери навчалися упереджувати ризики від небезпечних предметів

За сприяння Центру протимінної діяльності відбулась підготовка тренерів з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів. 

За підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні у період з вересня 2022 року по лютий 2023 року громадською організацією “Ліга офіцерів” заплановано реалізацію проєкту у закладах середньої освіти в одній із центральних областей України за тематикою «Зменшення ризиків травмування та загибелі дітей від мін та вибухонебезпечних предметів» (Mine Risk Education). 

У межах зазначеного, 5 серпня 2022 року на базі Центру протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України завершилися спеціалізовані заняття для тренерів ГО “Ліга офіцерів” з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів 

Заняття за програмою спеціалізованого курсу були проведені високоосвіченими викладачами, які мають значний  теоретичний і практичний досвід підготовки спеціалістів з інформування населення.

Слід зазначити, що особливу увагу слухачів, було акцентовано на особливостях інформування про правила мінної безпеки учнів різних вікових груп з урахуванням  дитячої та підліткової психології відповідно до прийнятих міжнародних стандартів.

Підсумком триденного навчання тренерів стала успішна здача ними тестів та отримання сертифікатів про проходження курсу з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів. 

Від імені фундаторів та учасників проєкту голова ГО “Ліга офіцерів” Володимир Лукічов щиро подякував керівництву  Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України за ту величезну роботу, яку сьогодні проводять фахівці  Центру протимінної діяльності рятуючи життя та здоров’я людей від небезпечних залишків війни. Крім того, він висловив переконання, що отриманні у Центрі знання дадуть можливість фахівцям ГО “Ліга офіцерів” на високому професійному рівні проводити заплановані заняття з інформування дітей про ризики мінної безпеки.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?