Театр ляльок ім.Олександра Довженка відкриває театральний сезон

IMG_000317 і 18 жовтня  Чернігівський обласний театр ляльок ім. Олександра Довженка запрошує своїх маленьких і дорослих шанувальників  на святкове відкриття 40-го театрального сезону.

Розпочинають сезон лялькарі прем’єрами. 17 жовтня – новинка репертуарної афіші  вистава  « Веселі перегони» за п’єсою Олександра Кузьмина. Це яскрава і повчальна казка про те, як кмітливі їжачки провчили хвалькуватого зайчика.  Здійснив постановку режисер Олександр Іноземцев. Грає у виставі сімейне тріо – Ігор Маджуга, Роман Маджуга і Ольга Маджуга.   18 жовтня глядачі побачать ще одну прем’єру – виставу за українськими народними казками « Як король мову шукав». Автор п’єси та режисер-постановник вистави засл. артист України  Віталій Гольцов. За традицією, на святковому відкритті глядачів очікує багато цікавинок – перед виставами малечу будуть зустрічати казкові звірята, яким можна буде  потиснути лапу і сфотографуватися з ними на пам'ять, всі бажаючі зможуть взяти в руки справжню театральну ляльку і випробувати себе в ролі актора – лялькаря, а також намалювати улюблені казки. Подарунки отримають глядачі, які придбали 1-й і 40-й квиток у новому сезоні.

IMG_0037У  ювілейному  сезоні    театр продовжуватиме свою традиційну репертуарну практику, що полягає у постановці, в першу чергу, вистав за творами вітчизняних авторів. Цей сезон, в основному, присвячений драматургії чернігівських авторів.   Потішить найменшеньких глядачів     інтерактивна вистава «Фізкульт — привіт» за  п’єсою молодої чернігівки Євгенії Коніщевої  у постановці дипломниці Харківського національного університету  мистецтв Яни Титаренко.  Влітку 2016 року у театрі з’явиться ще одна вистава про легендарного чернігівського богатиря — «Ілля Муромець і Мар’яна» місцевого автора і краєзнавця   Віталія Топчія.  Вона стане другою частиною дилогії про славетного захисника рідної землі. Перша частина – вистава «Ілля Муромець», цього ж автора, з’явилася в репертуарі театру в минулому сезоні. Безумовно, зацікавить дорослу публіку і театральну спільноту  вистава «Гамлет-машина» Г.Мюллера (Міжнародний театральний проект  спільно з Гете-інститутом в Україні та УНІМА-Україна) у постановці Віталія Гольцова.

IMG_0009Однією із сфер  діяльності театру є  експериментальна творчість молодих акторів. В новому сезоні  вийде  поетична вистава «Удари серця», автор ідеї — актор театру Антон Шеремок (постановники — Віталій Гольцов і Антон Шеремок.)

IMG_0003У планах  Творчої Експериментальної Майстерні  театру (керівник і режисер-постановник Рената Гафурова)  вистави: «Велика хутряна тата» К. Драгунської, «Від Ювілею до Пропозиції» за  творами А. Чехова, «Ми»  (життя та  творчість поетів Розстріляного Відродження).  А вже восени 2016 року   театр святкуватиме своє 40-річчя  та 95-річчя від часу створення в   Україні  першого професійного стаціонарного театру ляльок, який працював  саме у Чернігові в 1921 році.

Отож ,новий сезон відкриває  театральну завісу. Ласкаво просимо до театру!

Мирослава ГУБАР, завідуюча літературною частиною театру

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?