Ще раз про позов чернігівця до Верховної Ради України

Олег Серик із села Трисвятська Слобода (Чернігівський район) на наше запитання щодо його дій у позові проти Верховної Ради України, заявив, що цей позов — не останній. «Це ще квіточки, буде ще більше і не таких позовів», — зазначив Серик, коментуючи свій вчинок.

Олег Серик на одному із судових засідань. Фото: Час Чернігівський

Нагадаємо, що в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако 30 квітня під час загальноміської наради назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України. Він прокоментував позов жителя Чернігівщини проти Верховної Ради України до Касаційного адміністративного суду, в якому той просить визнати протиправною бездіяльність ВР щодо непризначення виборів Президента України на 31 березня 2024 року та зобов`язати парламент призначити вибори. 

– Не міг не прокоментувати цю інформацію, адже вона розповсюджується в російських пабліках і там згадується наше місто. Враховуючи, що це серйозне питання, важливо, щоб і офіційна позиція представників Чернігова прозвучала. Чернігівець подав у суд на Верховну Раду і вимагає від неї оголосити вибори президента. Впевнений, що за розгоном цієї інформації стоять російські спецслужби. Це так зване російське ІПСО. Прошу політиків, громадських діячів утриматися від спокус, бути використаними в цій інформаційній спецоперації проти України, – сказав в.о. очільника міста. 

І зауважив, що у всього світу є питання до легітимності президента росії, але ніяк не України, адже його було обрано шляхом демократичних виборів.

– Питання до легітимності путіна є у всього світу, а ПАРЄ минулого тижня ще й прийняла відповідне рішення, і я про це говорив ще наступного дня після так званих виборів президента росії. Тому що вибори не були чесними і в них примусово змусили/намалювали взяти участь громадян на українських територіях, які були протиправно анексовані російською федерацією. Тому і є питання до легітимності. Але точно немає питань до легітимності українського президента, який був обраний на демократичних виборах, визнаних усім світом.

Вибори Президента України будуть проведені тоді, коли, в першу чергу, це буде дозволяти безпекова ситуація в країні, йшлося під час наради.

– Впевнений, що в адекватних людей немає сумнівів, що ми обов’язково проведемо вибори президента і вони будуть визнані світом, тоді, коли для цього буде можливість. В першу чергу, безпекова. Ми не можемо зараз це зробити тільки через те, що росія бомбить наші міста, на фронті велика кількість українців і закордоном також, які не зможуть проголосувати. Все інше –дезінформація, яка спеціально розкручується росіянами для того, щоб розколоти суспільство.

Звернув увагу Олександр Ломако і на участь цієї особи в акціях «Гроші на ЗСУ», які відбуваються під стінами Чернігівської міської ради, та публічно звернувся до Служби безпеки України, аби її представники з'ясували природу цих заходів та їх справжню мету.

–  Пам'ятаю, як під час перших цих акцій цей діяч тут, під міською радою, ходив з плакатами «Гроші на ЗСУ» і  вони не чули аргументів про те, що міська рада виділяє стільки, скільки може, враховуючи ситуацію з важливістю фінансування відновлення та можливостями бюджету міста — все, що можемо, і навіть більше, виділяємо. Вони цих аргументів чути не хотіли. Я хотів би, щоб СБУ розібралася з якою метою ці заходи проводилися і проводяться, і чи не є це також російським наративом для того, щоб розкачати політичну ситуацію в прикордонному місті, – зазначив в.о. міського голови. 

За інформацією Чернігівської міської ради 

На головному фото: Олександр Ломако

Схожа публікація: Чернігівський волонтер своєю заявою підіграє російським провідним медіа

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?