Російський крейсер «Адмірал Кузнєцов» втратив ще один літак — «Су-33»

Сьогодні зазнав аварії російський винищувач Су-33 з авіакрила крейсера «Адмірал Кузнєцов», що виконує завдання біля берегів Сирії. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на Міністерство оборони РФ.

Літак впав в море при спробі здійснити посадку на палубу авіаносця. Причина аварії — обрив троса, через що винищувач викотився за межі палуби. Створено спеціальну комісію, що займається розслідуванням інцидентів з літаками авіакрила російського авіаносця.

«Після виконання бойового завдання в небі Сирії при здійсненні посадки на авіаносний крейсер» Адмірал Кузнєцов «через обрив троса аерофінішера викотився за межі палуби винищувач Су-33», — повідомили в Міноборони РФ.

У матеріалі МО РФ говориться про те, що катастрофа Су-33 сталася в суботу — 3 грудня. Льотчик Су-33 так само, як і його колега на МіГ-29, встиг катапультуватися і був врятований. Силами пошуково-рятувальної служби було піднято на борт авіаносного крейсера. Здоров'ю льотчика нічого не загрожує, — сказали у військовому відомстві.

Раніше крах зазнав інший винищувач з авіакрила «Адмірала Кузнєцова» — палубна версія МіГ-29. За повідомленнями про катастрофу МіГ-29, льотчик встиг катапультуватися і залишився живий.

«Російська корабельна авіаносна група продовжує діяти в Середземному морі за планом далекого походу. Польоти палубної авіації тривають відповідно до завдань», — повідомили у військовому відомстві РФ.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?